КНУ імені Шевченка і КПІ імені Сікорського увійшли до міжнародного рейтингу

16:29, 24.09.2021
КНУ імені Шевченка і КПІ імені Сікорського увійшли до міжнародного рейтингу

Українські ЗВО високо котуються. (Фото: facebook.com/kyiv.university)

Київський національний університет імені Тараса Шевченка та НТУ “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” потрапили до міжнародного рейтингу найкращих за можливостями працевлаштування випускників.

 

Як інформує УМ, про це повідомило Міністерство освіти і наукина своєму сайті.

 

«Міжнародне аналітичне агентство в галузі вищої освіти QS Quacquarelli Symonds оприлюднило рейтинг найкращих університетів світу за можливостями працевлаштування випускників QS 2022 року – QS Graduate Employability Rankings 2022 – незалежний перелік найкращих навчальних закладів світу для студентів, орієнтованих на кар’єрні досягнення», - ідеться, зокрема, в повідомленні.

 

Київський національний університет імені Тараса Шевченка посів позицію в діапазоні 301-500, а Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», який вперше увійшов до рейтингу, дебютував у діапазоні 501+.

 

Університети включені до підсумкової опублікованої таблиці, яка містить 550 найкращих вищих навчальних закладів з точки зору можливостей працевлаштування після закінчення навчання.

 

Зауважимо, що QS (Quacquarelli Symonds) – є провідним у світі постачальником сервісів, досліджень і аналітичних послуг для глобального сектору вищої освіти, місія якого полягає в тому, щоб дати можливість мотивованим людям реалізувати свій потенціал за допомогою освітніх досягнень, міжнародної мобільності та кар'єрного розвитку.

 

QS Quacquarelli Symonds є укладачем рейтингів університетів з 2004 року, коли й був опублікований перший рейтинг найкращих університетів світу QS World University Rankings.

 

Рейтинг найкращих університетів світу за можливостями працевлаштування випускників QS – QS Graduate Employability Rankings – це найбільш детальний порівняльний аналіз роботи, яку ведуть виші зі створення сприятливих умов для подальшого отримання бажаної професії. Університети оцінюються за критеріями наявності партнерських відносин із роботодавцями (включаючи стажування), кількістю лідерів в окремих галузях серед випускників, частотою присутності роботодавців на території кампусу й рівнем працевлаштування випускників, що враховує місце розташування навчального закладу.

 

Нагадаємо, що 10 вишів України потрапили до щорічного рейтингу кращих університетів світу, який опублікував журнал Times Higher Education.