Червоний Хрест: у конфлікті на Донбасі зникли безвісті сотні людей

15:28, 06.09.2021
Червоний Хрест: у конфлікті на Донбасі зникли безвісті сотні людей

Флоранс Жиллєтт під час прес-конференції у Києві (Фото: УНІАН)

У результаті розв’язаного Росією збройного конфлікту на Донбасі 811 осіб досі вважаються зниклими безвісти.

 

Як інформує УМ, про це 6 вересня повідомила на прес-конференції у Києві голова делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні Флоранс Жиллетт.

 

«Минуло вже сім років з того часу, як Міжнародний комітет Червоного Хреста і Товариство Червоного Хреста в Україні почали отримувати запити від родин, чиї родичі пропали безвісти внаслідок конфлікту на Донбасі. За останні сім років МКЧХ і ТЧХУ отримали сотні запитів від таких сімей. Сьогодні 811 осіб досі вважаються зниклими безвісти», – зазначила, зокрема, пані Жиллетт.

 

Своєю чергою президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук поінформував, що з початку збройного конфлікту в Україні до ТЧХУ звернулося загалом 928 громадян щодо розшуку рідних.

 

«Було відкрито 892 розшукових справи, робота щодо 701 справи закінчена, зокрема 154 – у зв’язку зі звільненням і возз’єднанням сім’ями, 115 – у зв’язку із загибеллю та похованням сім’єю. У 158 справах вдалося відновити зв’язок з рідними на непідконтрольній українській владі території за допомогою волонтерів і співробітників Луганської та Донецької обласних організацій Товариства Червоного Хреста України», – повідомив Микола Поліщук.

 

Поліщук також додав, що станом на 27 серпня робота служби розшуку Товариства у 181 справі триває, доля членів сімей досі не встановлена.