Всеукраїнський марш за права тварин відбувся у Києві

16:27, 05.09.2021
Всеукраїнський марш за права тварин відбувся у Києві

Учасники Всеукраїнського маршу за права тварин розпочали ходу від парку Шевченка у Києві. (Фото спілки UAnimals)

Всеукраїнський марш за права тварин під лозунгом «Захист слабких — справа сильних» відбувся у Києві та інших містах України в неділю.

 

Як повідомляє Україна молода, організатором заходу є спілка UAnimals.

 

Спочатку учасники маршу розпочали ходу від парку Шевченка до будівлі Верховної Ради.

 

У заході взяли участь приблизно 1 тисяча людей.

 

«Ми звертаємося до президента України Володимира Зеленського, прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та депутатів Верховної Ради України з вимогою законодавчої заборони цирків із тваринами, контактних зоопарків, дельфінаріїв, хутрових ферм і притравочних станцій. Ми вимагаємо справедливості та закликаємо сприяти притягненню до відповідальності живодерів і «догхантерів», наголосили організатори зі спілки UAnimals.

 

Учасники акції пояснили, що зібралися на марш, бо «гуманність завжди на часі».

 

«Підприємці, актори, артисти, волонтери, студенти, пенсіонери, ветерани — ми всі різні, але разом вимагаємо одного: врятувати тварин!» — кажуть активісти.

 

За даними організаторів, Всеукраїнський марш за права тварин одночасно відбувається у 30 містах України, а також в Антарктиді, на станції «Академік Вернадський».

 

Активісти вимагають покласти край жорстокості і захистити тварин від знущань.

 

Як повідомляла «УМ», Верховна Рада 15 липня підтримала законопроєкт 2351, який впроваджує в Україні європейські стандарти поводження з тваринами.

 

На його ухваленні тривалий час наполягали захисники тварин. Цей документ узгоджує українське законодавство з низкою директив ЄС, що мають стосунок до Європейської конвенції про захист тварин.