Вбивство Марії Борисової: засунув тіло у мішок і зав'язав поясом

10:58, 18.03.2021
Вбивство Марії Борисової: засунув тіло у мішок і зав'язав поясом

Підозрюваний залишається під вартою

Підозрюваний зізнався у вбивстві 7-річної Марії Борисової. Чоловік розповів, що засунув тіло дівчинки у мішок та зав'язав його якимось шнуром і поясом.

 

Як інформує УМ, у фейсбук глава Нацполіції Ігор Клименко написав: "ми відразу були впевнені, що взяли саме того, але він довго заперечував".

 

"Він зізнався, як тіло мертвої 7-річної Марії Борисової засунув у мішок та зав’язав його якимось шнуром і поясом. Так, для слідства його зізнання є важливим. Але більш значущим є висновок ДНК-експертизи. Біологічні зразки, знайдені на загиблій дівчинці, належать затриманому", -  розповів Клименко.

 

За словами правоохоронця, окремі люди намагаються вплинути на матір загиблої Марійки. Вони домагаються, щоб "вона публічно заявила про те, що не вірить у причетність фігуранта і натомість звинуватила іншу людину"

 

"Таким чином набивати собі рейтинги і так цинічно використовувати горе людей заради хайпу – це речі поза межами мого розуміння", – наголосив Клименко.

 

Глава Нацполіції заявив, що чоловік мусить відповісти за цей "жахливий злочин".

 

"Підозрюваний залишається під вартою. Поліція збирає та належним чином оформляє доказову базу", – підсумував правоохоронець.

 

 

Як повідомляла УМ, Марійка Борисова зникла у рідному селі Щасливе ще 7 березня. Спершу дівчинку намагалися знайти батьки. Згодом до пошуків доєдналися волонтери та правоохоронці. Загалом у пошуковій операції взяли участь понад 200 поліцейських.

 

Тіло Марії знайшли 11 березня у сільськогосподарському приміщенні одного з домоволодінь. Поліцейські ще напередодні проводили там обшук, але нічого не виявили. Тоді правоохоронці ще шукали живу дитину, а не сліди злочину. Згодом поліцейські повідомили, що перед смертю дівчинку могли зґвалтувати.

 

Спершу у правоохоронців було декілька підозрюваних. Серед них – навіть родичі Борисової. Голова села Щасливе навіть повідомив, що односельці дівчинки хочуть вчинити самосуд.

 

14 березня підозрюваного у вбивстві дівчинки взяли під варту. Це виявився 62-річний житель Щасливого, який навіть приятелював із батьком Марійки.

 

Односельці розповіли, що чоловік і раніше поводився неадекватно. Коли випивав, сусіди його побоювалися.