Вбивство семирічної Марії Борисової: підозрюваний намагався покінчити із життям, відео

07:15, 15.03.2021
Вбивство семирічної Марії Борисової: підозрюваний намагався покінчити із життям, відео

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві семирічної Марії Борисової з селища Щасливе Херсонської області.

Односельчанин, підозрюваний у вбивстві та зґвалтуванні семирічної Марії Борисової з селища Щасливе Херсонської області, намагався накласти на себе руки – порізав вени коли поліція йшла його затримувати.

 

Як інформує Україна молода, начальник департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу Генпрокурора Юлія Усенко повідомила, що 52-річного підозрюваного затримано у неділю.

 

"Дитину шукали чотири доби. Весь цей час після вчинення жахливого вбивства чоловік ховав тіло, а потім відніс до місця, де вже проходили пошуки. Завдяки злагодженим діям поліції та ювенальних прокурорів Херсонщини підозрюваного встановлено по "гарячих слідах" - через дві доби після виявлення тіла дитини", - зазначила пані Усенко.

 

Водночас, голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що ймовірний вбивця лежав із порізаними венами, коли поліцейські прийшли його затримувати.

 

«Самогубство як спосіб уникнути покарання? Не буде цього! Врятували цього недочоловіка, щоб він відповів за свої вчинки», - наголосив пан Клименко.

 

За його даними, в поліції одразу зрозуміли, що тіло дівчинки підкинув хтось із місцевих, оскільки закинуту недобудову перевіряли не один раз. Слідчі та оперативники опитали всіх мешканців села, десятки людей пройшли через детектор брехні.

 

"І от після безупинних оперативно-розшукових заходів та слідчих дій правоохоронці встановили ймовірного вбивцю та ґвалтівника. Щоби його "взяти", потрібно було до дрібниць зібрати докази та отримати попередні висновки експертиз", - зазначив голова Нацполіції.

 

 

 
Пан Клименко підсумував: "Прошу вас: стежте за своїми дітьми. Не залишайте їх без нагляду. Бо будь-який «хороший дядя» може виявитися і не таким вже й хорошим...". 
 

Нагадаємо, семирічна Марія Борисова зникла на Херсонщині 7 березня.

 

11 березня правоохоронці знайшли її труп зі слідами удушення, а також зі слідами, які можуть засвідчувати згвалтування.

 

 

13 березня дівчинку-першокласницю поховали всім селом. За даними правоохоронців, селяни були готові вчинити самосуд над ймовірним вбивцею.

 

У понеділок, 15 березня, відбудеться брифінг за участю начальника ГУНП в Херсонській області Олександра Прокудіна з приводу розкриття вбивства Марії Борисової та розслідування даного злочину.