День добровольця: урочистості в Києві, марш у Дніпрі і автопробіг у Запоріжжі, фото

17:34, 14.03.2021
День добровольця: урочистості в Києві, марш у Дніпрі і автопробіг у Запоріжжі, фото

Учасники поклали квіти до пам’ятника Українському добровольцю, взяли участь у поминальному молебні за загиблими.

Українці пом’янули полеглих добровольців і вшанували живих під час молебней і урочистостей з нагоди Дня добровольця в багатьох містах України.

 

Про це повідомляє Україна молода в неділю.

 

Зокрема, у Києві участь у заходах взяли заступниця голови КМДА Марина Хонда разом із керівництвом Деснянського та Дніпровського районів та ветерани АТО/ООС та бійці добровольчих батальйонів.

 

 

Учасники поклали квіти до пам’ятника Українському добровольцю, взяли участь у поминальному молебні за загиблими. Окрім того, пані Хонда вручила добровольцям подяки від мера Києва Віталія Кличка.

 

 

"У 2014 році, одразу після перемоги Революції Гідності, наша країна зіткнулася з новою загрозою – російською агресією. Тоді перші добровольці відправилися на війну прямо з Майдану. Саме вони стали початком добровольчого руху, який у найскладніші часи зупинив агресора. Усього ж близько 3200 киян за покликом серця вирушили на війну у складі добровольчих батальйонів", - наголосила заступниця голови КМДА.

 

 

Водночас, центральними вулицями Дніпра урочистою ходою пройшли учасники російсько-української війни, волонтери та громадські активісти, а у Запоріжжі відбувся автопробіг, організований ветеранами війни на Донбасі.

 

Так, у Дніпрі Марш добровольців зібрав кількасот людей – це бійці сформованих ще на початку війни на Донбасі полків "Азов", "Айдар", Української добровольчої армії, 25-ї 93-ї бригад та інших підрозділів, а також волонтери, родичі загиблих бійців, жителі міста.

 

У руках вони тримали синьо-жовті та червоно-чорні прапори, прапори своїх підрозділів, портрети загиблих захисників України.

 

Учасники акції пройшли від Музею АТО до Дніпропетровської облдержадміністрації центральними вулицями міста. Вони несли банер з написом "Добровольці тут. Боротьба триває".

 

 

Тоді як у Запоріжжі учасники автопробігу проїхали центральним проспектом міста разом із прапорами України та своїх бойових підрозділів. У автопробігу взяли участь десятки автівок.

 

Після завершення автопробігу на майдані Волі відбувся мітинг, під час якого ветерани війни на Донбасі вшанували хвилиною мовчання своїх загиблих побратимів.

 

Також під час акції відбулася презентація пам’ятника захисникам України, який планується встановити на площі на місці демонтованого в 2016 році пам’ятника Дзержинському. Завершилася акція концертом місцевого гурту Banderstadt.

 

Організаторам акції до Дня добровольця стали шість громадських об’єднань ветеранів війни на Донбасі, що діють у Запоріжжі та Запорізькій області.

 

 

 Як повідомляла «УМ», президент Зеленський нагородив орденом "За мужність" III ступеня 67 добровольців, із них 64 – посмертно.

 

Тоді як п’ятий президент Петро Порошенко нагадав, що саме безстрашні добровольці стали першим надійним щитом у війні з російським агресором.