Перший надійний щит: Порошенко вшанував добровольців

15:16, 14.03.2021
Перший надійний щит: Порошенко вшанував добровольців

Перші добровольці з Майдану вирушили на тренувальну базу в Нові Петрівці під Києвом, а згодом - на Донбас.

П’ятий президент Петро Порошенко нагадав, що саме безстрашні добровольці стали першим надійним щитом у війні з російським агресором.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Порошенко написав у соцмережах з нагоди Дня українського добровольця в неділю.

 

За його словами, саме14 березня 2014 року сотні Самооборони Майдану вирушили на тренувальну базу в Нові Петрівці під Києвом, а згодом - на Донбас.

 

"Потім до них долучилися й інші. Вчителі, лікарі, підприємці, юристи, студенти з усіх куточків нашої країни не мали військової підготовки, але мали Україну в серці і бажання захистити її. Безстрашні, мужні, сильні та відважні добровольці стали першим надійним щитом у війні з російським агресором", - підкреслив лідер «Європейської солідарності».

 

І додав: "Низькій уклін і щира подяка кожному чоловіку та кожній жінці, які боронили Україну тоді і захищають українську землю зараз. Вічна пам’ять полеглим. Честь і слава живим. Слава Україні! Героям її слава!».

 

Водночас, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчакз нагоди Дня добровольця заявив, що українці, які чинили опір російській збройній агресії, не дали реалізувати загарбницькі плани Кремля і показали, що ми - непереможна нація.

 

Він нагадав, що у 2014 році, пліч-о-пліч із військовослужбовцями Збройних сил України та представниками інших військових формувань захищати Україну пішли тисячі добровольців.

 

"Кожен із вас зробив безцінний внесок у благородну справу оборони держави. На превеликий жаль, багато українських воїни віддали за це свої життя і здоров'я. Пам'ятаємо і вшановуємо безсмертний подвиг героїв", - додав пан Хомчак.

 

І подякував добровольцям, які продовжили службу вже в складі Збройних сил України.

 

"Ваш бойовий досвід, висока мотивація і патріотизм важливі для зміцнення і якісного оновлення сучасного українського війська... Вірю у нашу спільну перемогу. Слава Україні!" - підсумував головнокомандувач ЗСУ.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський нагородив орденом "За мужність" III ступеня 67 добровольців, із них 64 – посмертно.