Достатньо вивчити 100 слів українською: Кремінь про сферу обслуговування

12:34, 13.01.2021
Достатньо вивчити 100 слів українською: Кремінь про сферу обслуговування

Щоб збільшити кількість споживачів, необхідно думати і про якість послуг, і про якість сервісу

Працівники сфери обслуговування мають бути сміливими та вивчити щонайменше 50 – 100 слів або фраз українською. Цього вистачить, щоб забезпечити клієнта необхідною інформацією.

 

Щоб збільшити кількість споживачів, необхідно думати і про якість послуг, і про якість сервісу. Про це уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив в інтерв'ю Укрінформу.

 

"Підготуйте себе до того, що треба мати сміливість вивчити 50 – 100 слів або фраз (українською – ред)", - наголосив Кремінь.

 

Посадовець наголосив, що відчуває підтримку і вдячність до людей, які готувалися до цього процесу не один рік.

 

Як повідомляла УМ, усі претенденти на посади в органах державної влади мають скласти іспит з української мови. Окрім того, майбутні посадовці повинні отримати сертифікат про рівень володіння державною мовою.

 

16 січня 2021 року вся сфера обслуговування, а також державні установи мають перейти на українську мову при спілкуванні з клієнтами й відвідувачами, хіба що ті попросять звертатися до них іншою мовою.

 

Державні службовці та особи, які набувають громадянство України будуть зобов’язані складати іспит з української мови відповідно до Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

 
Для нардепів відповідний іспит наразі не буде обов'язковим.
 
 
У фракції партії «Слуга народу» підготували ефірні тези для депутатів, як саме вони мають коментувати журналістам норми закону про державну мову, згідно з якими сфера обслуговування має перейти на українську мову після 16 січня 2021 року.