Майор Холодний зможе вийти із СІЗО після того, як п’яним скалічив трьох курсанток

21:59, 23.12.2020
Майор Холодний зможе вийти із СІЗО після того, як п’яним скалічив трьох курсанток

Майор Володимир Холодний у Шевченківському райсуді Києва.

Шевченківський райсуд Києва продовжив на 60 діб тримання під вартою майора Української військово-медичної академії Володимира Холодного, який напідпитку наїхав на трьох курсанток і скалічив їх 25 серпня.

 

При цьому, суд призначив майору альтернативу тримання під вартою – заставу в розмірі 168 тисяч гривень. Отже сплативши заставу, кривдник дівчат (двом з яких ампутували по нозі) зможе вийти на волю.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує «Судовий репортер» в середу.

 

На нинішньому засіданні суд досліджував письмові докази обвинувачення, зокрема результати судово-медичних експертиз щодо постраждалих дівчат. Суд витратив на долучення і вивчення доказів близько години і не встиг перейти до допиту обвинуваченого. Суддя поставила питання запобіжного заходу.

 

Прокурор наполягала на триманні під вартою. Адвокат потерпілих сказав, що у випадку звільнення Холодного з-під варти є ризик його впливу на потерпілих через інших співробітників академії, де навчаються дівчата.

 

Холодний обурився такими припущеннями і сказав, що не встиг познайомитися з ким-небудь у стінах академії. Раніше майор служив у військовій частині і лише 13 серпня 2020 року, тобто за два тижні до інциденту, був переведений до академії на посаду начальника курсу факультету підготовки військових лікарів.

 

Також майор заявив, що визнає свою провину і готовий нести покарання, але не згоден відшкодовувати військовому госпіталю 249 тисяч гривень на лікування дівчат.

 

Суддя Кваша після виходу з нарадчої оголосила, що залишає Холодного під вартою ще на 60 діб. Водночас суд дає можливість йому звільнитись під заставу у 168 тис. грн із покладенням обов’язків здати паспорт для виїзду за кордон, прибувати до прокурора і суду, утримуватися від спілкування зі свідками і потерпілими. Раніше суд не визначав Холодному альтернативу у вигляді застави.

 

Наступне засідання у справі заплановане на 25 січня.

 

Як повідомляла «УМ», 25 серпня у Києві майор на авто Toyota Prius наїхав на трьох курсанток на території військової частини на вулиці Зоологічній. За даними слідства, він перебував у стані алкогольного спʼянінняіневпоравсязкеруванням. Столичнаполіціязатрималачоловіка.

 

Унаслідок наїзду троє дівчат отримали тяжкі ушкодження ніг. Двом із них лікарі ампутували по нозі. В третьої були серйозні відкриті перелами.

 

Згодом курсантки Української військово-медичної академії Олександра Гуй, Тетяна Ніколаєва та Галина Николин скликали прес-конференцію і відмовилися від грошової компенсації від кривдника.

 

"Ми відмовилися від його компенсації. В нього самого онкохвора дружина і дитина. Його родина не повинна страждати через його дії", - заявила Олександра Гуй.