Негода в Україні: закриті аеропорти, ускладнений рух, аварії на дорогах, фото

22:11, 10.12.2020
Негода в Україні: закриті аеропорти, ускладнений рух, аварії на дорогах, фото

Мокрий сніг і ожеледиця значно ускладнили рух на дорогах, де сталися численні аварії. (Фото Київавтодору)

Значне погіршення погоди відбулося практично по всій території України в четвер. Мокрий сніг і ожеледиця значно ускладнили рух на дорогах, де сталися численні аварії.

 

Негода продовжиться і у п’ятницю.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляють Нацполіція, ДСНС і комунальні служби великих міст у ніч на п’ятницю.

 

Гідрометцентр України повідомляє про пориви вітру 15-20 м/с, туман та ожеледицю. По всій території України оголошений перший (жовтий) рівень небезпеки. Не зміниться ситуація і 11 грудня, прогнозують в Укргідрометцентрі, - туман, ожеледь і так само перший рівень небезпеки.

 

Через негоду патрульна поліція тимчасово обмежила рух на дорогах державного значення, а в аеропорту «Бориспіль» відклали посадку літаків.

 

Речниця аеропорту «Бориспіль» Юлія Красовська повідомила, що рішення про посадку та зліт ухвалює командир літака, але чимало літаків змінили курс на запасні аеродроми.

 

Не працює і аеропорт «Жуляни», адже зчеплення зі злітно-посадковою смугою не дозволяє літакам ні сідати, ні злітати.

 

Раніше Державна служба України з надзвичайних ситуацій попереджала про обмеження руху вантажного автотранспорту та автобусів на час обробки спецтехнікою дорожнього покриття у Київській та Житомирській області. Обмеження вводили й для Тернопільської та Рівненської областей, та згодом його зняли.

 

 

У Києві через ожеледь та низку аварій в ніч на 11 грудня практично зупинився рух на десятках вулиць, зокрема на бульварі Тараса Шевченка, бульварі Лесі Українки, Чоколівському бульварі, Набережному шосе, Столичному шосе, вулиці В’ячеслава Чорновола, Січових Стрільців, Володимирській, Олени Теліги, Олександра Довженка, Вадима Гетьмана, проспекті Перемоги, проспекті Лобановського, Голосіївському проспекті, Кільцевій дорозі, мосту Метро, Броварському проспекті, бульварі Дружби народів, Південному мосту та ін.

 

Як повідомила патрульна поліція Києва, за денну зміну вже оформили 127 ДТП, тоді як на Київщині лише у четвер сталося понад 150 аварій.

 

 

Дорожна служба столиці через складні погодні умови задіяла ввечері 341 одиницю спецтехніки.

 

У КМДА додали, що окільки дощ за умов морозу і вітру одразу перетворюється на лід, Київавтодор закликав водіїв дотримуватись безпечної дистанції та інтервалу, а також бути обачними на дорозі.

 

 

В Одеській області гідрометцентр Чорного та Азовського морів ще зранку оголосив про штормове попередження та посилення туману. У ніч з 10 на 11 грудня у регіоні прогнозують видимість у 200-500 метрів, а ожеледиця на дорогах створює аварійну ситуацію.

 

У Харкові також спостерігається туман: синоптики прогнозували температуру до -7 градусів за Цельсієм з дуже низькою вірогідністю опадів. Водночас у Львові температура тримається вище нуля, тож замість ожеледиці у регіоні з'явилась сльота. Попри це, у міській раді залучили спецтехніку та комунальників, щоб розчистити дороги міста.

 

Тоді як у Вінниці та Хмельницькому через сильну ожеледицю травмувалося 52 людини.

 

 

Комунальні служби, поліція і рятувальники закликають людей бути обережними та за можливості ходити пішки, а не використовувати автотранспорт. Ще краще залишатись у негоду вдома.