У Києві вандал справив нужду на пам'ятник Героям Небесної сотні, його розшукує поліція

14:59, 22.10.2020
У Києві вандал справив нужду на пам'ятник Героям Небесної сотні, його розшукує поліція

П'яний молодик після своїх дії навіть не заправив нормально штани та повештався далі геть.

У Києві п'яний чоловік осквернив пам'ятник Героям Небесної сотні, помочившись прямо на алеї перед портретами загиблих на Майдані. Кричущий інцидент відбувався на очах у перехожих.

Цинічну витівку неадеквата ввечері 21 жовтня зняли очевидці, після чого кадри були опубліковано на ресурсі "Київ Оперативний" у Facebook.


 

На кадрах видно, як молодий чоловік у чорній куртці та чорних штанях з явними ознаками сп'яніння випорожнився на місці розстрілу учасників Революції Гідності в лютому 2014 року на Інститутській - зараз в цьому місці встановлено меморіал з пам'ятними знаками на бруківці алеї, яку називають "Дорогою Небесної сотні".

 

В цей час поряд з порушником стояв і розмовляв телефоном хлопець, не втручаючись у події.

 

П'яний молодик після своїх дії навіть не заправив нормально штани та повештався далі геть.

 

У Києві вандал справив нужду на пам'ятник Героям Небесної сотні, його розшукує поліція

 

Зараз в мережі оголосили "полювання" на неадеквата, і просять впізнати його, щоб притягнути до відповідальності.

 

"Друзі, може хтось знає цього недобитка, який своїм цвірінчиком спаплюжив пам’ятники Героям Небесної Сотні? Дуже треба знайти. Прям дуже", - йдеться у публікації.

 

 

Користувачів інтернету вкрай обурив інцидент, в мережі пишуть масу гнівних коментарів і обіцяють цинічному порушнику суворе покарання за такі дії. Крім того, українці дивуються, як таке могло відбуватися в центрі столиці при свідках, і чому ніхто не втрутився у ситуацію і не затримав неадеквата: "Мабуть, є камери різних установ по маршруту покидька. Морським вузлом зав'язати те, чим скоїв злочин. Знайти і відрізати того цвірінчика. А чого всі мовчали, сміялися. А слабо було підійти і дати по тому ж місцю! Поки будуть мовчати і тупо знімати, нічого не зміниться. Оооооо, ось це кандидат на премію Дарвіна... Боюся навіть уявити, що з ними буде, коли їх знайдуть. А їх знайдуть 100% і дуже швидко Слів немає, паскудство, знайти та покарати! Тварина!".

 

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за статтею про хуліганство на Алеї Героїв Небесної сотні. 

 

Наразі поліцейські розшукують осіб, причетних до події та встановлюють обставини скоєного.

 

Зокрема, правоохоронці опитали можливих свідків інциденту та оглянули місце злочину.

 

За цим фактом Печерське управління поліції розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) ККУ. Санкція статті передбачає до п’яти років обмеження волі.

 

Повідомляється, що поліцейські проводять комплекс розшукових заходів, щоб встановити особу правопорушника та притягнути його до відповідальності.

 

Як повідомляє пресслужба поліції, чоловікові загрожує до 5 років позбавлення волі.