Посадовець Мінветеранів вимагав хабар у пораненого воїна за групу інвалідності

11:53, 04.08.2020
Посадовець Мінветеранів вимагав хабар у пораненого воїна за групу інвалідності

За 4,5 тисячі доларів і 250 тисяч гривень посадовець Мінветеранів обіцяв призначити воїну групу інвалідності та одноразову грошову компенсацію за поранення. (Фото СБУ)

Слідчі СБУ викрили головного спеціаліста Міністерства у справах ветеранів, який вимагав хабар у колишнього військовослужбовця ЗСУ за призначення групи інвалідності після бойового поранення.

 

Затримання посадовця на гарячому» відбулося на Луганщині.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує пресцентр СБУ у вівторок.

 

“За попередніми даними слідства, посадовець, як представник відомства у медико-соціальній експертній комісії регіону (Луганська область – Ред.), вимагав гроші від колишнього військовослужбовця Збройних Сил України, який був поранений під час бойових дій. За 4,5 тисячі американських доларів і 250 тисяч гривень фігурант обіцяв призначити воїну групу інвалідності та одноразову грошову компенсацію за поранення”, - повідомляють у Службі безпеки.

 

Гроші потерпілий мав передати через довірену особу чиновника.

 

 

Правоохоронці затримали посередника відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у приміщенні медкомісії під час отримання другої частини хабара.

 

Наразі вирішується питання щодо затримання організатора схеми.

 

Фігурантам справи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Посереднику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших можливих фактів протиправної діяльності фігурантів.

 

Як повідомляла «УМ», учасник АТО Петро Олексюк, який у 2018 році заявив про вимагання у нього хабара під час встановлення групи інвалідності, стверджує, що невідомі намагаються його залякати і стежать за ним напередодні чергових засідань у справі .

 

Ще 5 грудня 2018 року правоохоронцями були затримані лікарі Міноборони Віктор Наумов та Валерій Чернявський, яких обвинувачують у хабарництві. Під час обшуків у підозрюваних були медичні документи десятків поранених на фронті АТОвців, до яких були прикріплені конверти з грошима.