Онучка Муссоліні радіє зняттю санкцій з неї Зеленським

14:34, 17.05.2020
Онучка Муссоліні радіє зняттю санкцій з неї Зеленським

Дуче Беніто Муссоліні і його онука Алессандра Муссоліні.

Онучка італійського диктатора Беніто Муссоліні Алессандра Муссоліні вважає відновленням справедливості той факт, що президент України Володимир Зеленський виключив її з санкційних списків в Україні.

 

Як інформує «Україна молода», про це пані Муссоліні повідомила у відповідь на інформаційний запит Радіо Свобода.

 

Алессандра Муссоліні зазначила, що ніколи не бувала в Україні та не брала участі в будь-яких політичних чи суспільних подіях у країні. За її словами, вона повідомила про це консульство Італії в Києві ще 15 листопада 2019 року.

 

«Окрім того, ні за яких обставин — ні прямо, ні опосередковано — я не мала можливості висловити будь-які оціночні судження щодо політичної ситуації в Україні. Я також ніколи не мала прямих чи опосередкованих контактів із політиками або з представниками місцевої влади. Свого часу я вважала «санкцію» зовсім безпідставною, і сьогодні беру до уваги те, що її скасування сприяє відновленню правди», — відповіла Алессандра Муссоліні.

 

Як повідомляла «УМ», 14 травня президент Володимир Зеленський зняв санкції з онучки італійського диктатора Беніто Муссоліні Алесандри Муссоліні, яка, за даними РНБО, нібито спостерігала за «виборами» у самопроголошених «Л/ДНР».

 

Раніше кандидат політичних наук Антон Шеховцов звернув увагу на те, що онучка Муссоліні потрапила до санкційного списку випадково. Алесандру Муссоліні переплутали з іншим італійським політиком зі схожим іменем — Алессандро Мусоліно, який справді спостерігав за «виборами» у самопроголошених сепаратистських утвореннях ОРДЛО.

 

Утім, Зеленський також зняв санкції і з окремих фізичних осіб, які пов'язані з так званими "виборами" в ОРДЛО.