Квиток і маска: Криклій розповів про відновлення роботи транспорту

21:19, 29.04.2020
Квиток і маска: Криклій розповів про відновлення роботи транспорту

Обов’язково буде проводитися регулярна дезінфекція транспортних засобів.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій розкрив деталі поетапного запуску транспорту в Україні. Зокрема, окрім квитка на проїзд, пасажири обов’язково повинні мати захисну маску.

 

Як інформує «Україна молода», про це Криклій повідомив в ток-шоу на телеканалі «Прямий» в середу.

 

«Це точно буде хвилями. Почнемо ми з міського транспорту, з міжміського транспорту. Це, власне, і про залізничні сполучення мова йде, і про автобусні перевезення. Ми будемо дотримуватися тих рекомендацій, які є», - наголосив міністр інфраструктури.

 

Пан Криклій додав: «І ми розуміємо, що вже в новому форматі це все буде функціонувати. Крім квитка, ще потрібна буде точно маска. Тому що там буде обов’язковий масочний режим».

 

Він зауважив, що обов’язково буде проводитися регулярна дезінфекція транспортних засобів.

 

«Ми запропонували алгоритм. І на комісії з техногенної та екологічної безпеки буде розглядатися стосовно обмеження на перших етапах кількістю посадкових місць, щоб не було скупчення у вагонах або в громадському транспорті. І поступово буде, крок за кроком, виходячи з того, що у нас крива не буде знову галопувати догори й щось там змінюватися, все більше відкриватися у різноманітних форматах», - додав Криклій.

 

Нагадаємо, у мінінфраструктури планують відновлювати приміське і міжміське автобусне та залізничне сполучення в Україні з 12 травня. Але все залежатиме від показників поширення коронавірусу.

 

Як повідомляла УМ, 29 квітня Кабінет міністрів дозволив відкрити ринки, але переклав остаточне рішення з цього приводу на місцеву владу.

 

Зауважимо, що «Україна молода» першою із загальноукраїнських ЗМІ повідомила про відчай сільгоспвиробників у Великих Копанях, які ще 14 квітня тонами викидали на смітник або віддавали свиням городину, яку не могли продати.

 

Після цього ринок у Великих Копанях запрацював, а протестувати почали й інші фермери та працівники гуртових ринків не лише Херсонщини, але й сусідніх областей. Нова акція сільгоспвиробників, які перекрили Антонівський автомобільний міст під Херсоном в неділю і висипали на дорогу кілька ящиків огірків, привернула увагу вже багатьох ЗМІ країни.