Володимир Слончак брав участь у «розбірках» зі стріляниною

15:17, 27.04.2020
Володимир Слончак брав участь у «розбірках» зі стріляниною

27 квітня голова КМДА Віталій Кличко повідомив, що звільнив Слончака.

Ексзаступник голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Слончак, звільнений з посади за бійку з патрульними, раніше вже був учасником подібних резонансних подій.

 

УМ зібрала досьє про винуватця гучного скандалу в Києві.

 

Володимир Слончак народився 26 липня 1984 року в Василькові Київської області. У 2001 році закінчив Васильківську середню школу №7.

 

У 2005 році закінчив факультет правознавства Міжрегіональної академії управління персоналом (МАУП) за фахом "бакалавр права". У 2008 році закінчив магістратуру МАУП за спеціальністю "правознавство" та отримав ступінь магістра.

 

У 2016 році отримав звання "Заслужений юрист України". У 2018 році став кандидатом юридичних наук.

 

З 2005 року працював в секретаріаті Київської міської ради. Пройшов шлях від головного спеціаліста до начальника управління правового забезпечення діяльності Київради.

 

У квітні 2015 року став головою наглядової ради приватного акціонерного товариства "Холдингова компанія "Київміськбуд", як представник територіальної громади Києва в особі столичної міськради. В травні 2017 року знову обраний на цю посаду до травня 2020 року.

 

У 2015 році Слончак балотувався на виборах до Київради по 19-му округу Дарницького району столиці від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", але не пройшов.

 

24 квітня 2017 року у Василькові сталася перестрілка за участю Слончака. За версією чиновника, на нього було скоєно збройний напад, в результаті якого він отримав ножове поранення. На той час Слончак був головою наглядової ради Публічного акціонерного товариства "Холдингова компанія "Київміськбуд".

 

За даними поліції, Слончак вплутався в конфлікт з іншим учасником дорожнього руху. Більш того, саме Слончак був озброєний мисливською рушницею. Інцидент було кваліфіковано як хуліганство.

 

12 грудня 2018 року Слончака призначили заступником голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень.

 

У вересні 2019 року посадовець потрапив в реанімацію після побиття, в результаті чого йому на голову наклали 14 швів.

 

Як повідомляла УМ, у поліції Києва заявляють, що заступник голови Київської міської держадміністрації Володимир Слончак, який ввечері 26 квітня вдарив патрульного, мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, за вчинене йому загрожує до 5 років ув’язнення.

 

27 квітня голова КМДА Віталій Кличко повідомив, що звільнив Слончака.

 

Раніше пізно ввечері 17 вересня 2019 року в Києві невідомі жорстоко побили Володимира Слончака. Пізніше стало відомо, що він у реанімації, потерпілому на голову наклали 14 швів.

 

Слончак вже другий заступник голови КМДА, який потрапляє у сканадал у квітні. Раніше з посади було тимчасово, на час слідства відсторонено іншого заступника голови КМДА Миколу Поворозника, якому в СБУ закидають вимагання хабара у розмірі 125 тисяч доларів від компанії-забудовника. 

 

  •