Чистилівський орнітологічний заказник на Тернопільщині врятували від пожежі

14:57, 18.04.2020
Чистилівський орнітологічний заказник на Тернопільщині врятували від пожежі

Масштабну пожежу вдалося ліквідувати в Чистилівському орнітологічному заказнику Тернопільської області в суботу. Пожежа вирувала цілу ніч, але вранці 18 квітня рятувальники приборкали вогонь.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє управління ДСНС в Тернопільській області.

 

Пожежа виникла 17 квітня на площі близько 8 гектарів. До ДСНС повідомлення про вогонь надійшло близько 17-ї години. Ліквідували пожежу лише вранці 18 квітня.

 

«Ліквідовано пожежу на території Чистилівського орнітологічного заказника. 9 одиниць пожежної техніки та 46 рятувальників – саме стільки сил та засобів залучило Управління ДСНС України в області до ліквідації масштабної пожежі на території Чистилівського орнітологічного заказника загальнодержавного значення, розташованого у межах заболоченої заплави річки Серет, між Пронятином (мікрорайон Тернополя) та селами Біла, Чистилів, Великий Глибочок і Плотича Тернопільського району», - йдеться у повідомленні.

 

На світлинах ДСНС, зроблених за допомогою дронів з повітря, видно як виглядала заплава річки Серет поблизу Тернополя до пожежі і після.  

 

Всього з початку року в Тернопільській області зареєстровано понад 600 пожеж у природних екосистемах.

 

Чистилівський орнітологічний заказник загальнодержавного значення розташований у межах заболоченої заплави річки Серет, площа — 321 га. Під охороною — водно-болотні угіддя в заплаві Серету — місце оселення багатьох видів водоплавних та водно-болотних птахів.

 

Як повідомляла «УМ», Україна потерпає від пожеж. Так, пожежа у Чорнобильській зоні почалася 4 квітня. Її вдалося загасити завдяки дощу лише 14 квітня.

 

На Житомирщині другу добу вирує масштабна пожежа, яка охопила шість лісгоспів та знищила майже 40 будинків в Овруцькому районі.

 

Вітер приніс дим від пожеж на вулиці Києва і столичного передмістя. Через це, згідно зі світовим рейтингом за індексом якості повітря QIAir, Київ вже дві доби поспіль упевнено посідає перше місце у світі за рівнем забруднення повітря і випереджає міста, які традиційно вважалися найбруднішими у світі.