Іонінський монастир закривають на карантин, в семінарії Лаври - 19 хворих

14:17, 17.04.2020
Іонінський монастир закривають на карантин, в семінарії Лаври - 19 хворих

В Київській духовній академії, яка знаходиться на території Лаври, троє викладачів і 16 студентів захворіли на коронавірус.

Іонінський монастир УПЦ МП закривають на карантин через спалах коронавірусу.

 

Як інформує "Україна молода", про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу в п'ятницю.

 

"Хочу повідомити, що комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про запровадження карантину на всій території Іонінського монастиря.Там теж раніше виявили кількох хворих і зараз працюють бригади санітарних лікарів. Медики оглядають служителів монастиря", - каже Віталій Кличко.

 

Збільшилась хворих на коронавірус і в Києво-Печерській Лаврі. 

 

"У Києво-Печерській лаврі зареєстрували ще 7 випадків захворювання (COVID-19 - ред.)", - сказав Кличко.

 

Окрім цього, в Київській духовній академії, яка знаходиться на території Лаври, троє викладачів і 16 студентів захворіли на коронавірус. Це підтвердило ПЛР-тестування, результати щодо інших людей, які здавали аналіз на COVID-19, ще чекають.  

 

"16 квітня близько 21:00 Академія одержала телефонне повідомлення з Київського міського лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України, що за результатами тестів 19 осіб (3 викладача та 16 студентів) отримали лабораторне підтвердження захворювання на коронавірус", - повідомила пресслужба академії у Facebook   .

 

У цих людей брали аналізи 14 квітня. Наразі усі вони перебувають на самоізоляції в гуртожитку академії під наглядом медиків.

 

Також у Київській духовній академії проводили ПЛР-тестування 15 квітня, але результати цього дослідження ще невідомі.

 

Київська духовна академія – вищий богословський навчальний заклад УПЦ московського патріархату, що здійснює підготовку священнослужителів, викладачів богословських навчальних закладів, церковних вчених.  

 

Як повідомляла УМ, в Іонинському монастирі виявили чотирьох хворих на коронавірус. Тоді як на території Києво-Печерської лаври зафіксували майже сто випадків захворювання на коронавірусну хворобу, троє ченців померло. 

 

Першим помер у Києво-Печерській Лаврі 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович). 

 

Свідки нарахували чотири карети швидкої допомоги, які виїжджали з території монастиря лише протягом двох годин в ніч на п’ятницю 17 квітня.

 

Раніше архієреї РПЦ в Україні (в тому числі і митрополит Павло) за прикладом свого керівництва з Московського патріархату, усіляко ігнорували загрозу коронавірусу, закликали паству причащатися і заперечували саму можливість закрити храми на карантин.