Антон Геращенко: Злочинці теж люди і бояться коронавірусу

21:16, 10.04.2020
Антон Геращенко: Злочинці теж люди і бояться коронавірусу

Через карантин знизився рівень квартирних крадіжок, оскільки люди сидять вдома.

Керівництво МВС стверджує, що під час карантину рівень злочинності знизився на 25-30%, бо злочинці теж бояться захворіти. При цьому, правоохоронці щодня займаються превентивною роботою: роз’яснюють громадянам про важливість дотримання карантинних норм і намагаються їх оштрафувати.

 

Про це інформує «Україна молода», посилаючись на повідомлення заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка.

 

«В Україні з початку карантину поліція склала чотири тисячі адмінпротоколів. В той час у Франції оштрафовано близько 500 тисяч громадян, а в Іспанії – 400 тисяч. Більшість українців дотримується карантину. Люди почали піклуватися про себе і оточуючих, усвідомлювати, що це небезпечна хвороба. Кращий спосіб з нею боротися - це карантин і обмеження соціальних контактів», - сказав пан Геращенко.

 

 

Окремо він відмітив зниження рівня злочинності на 25-30%.

 

«Ми думаємо, що це пов’язано з тим, що злочинці також люди і хочуть зберегти своє здоров’я. Зараз не працюють кафе, ресторани і дискотеки, тому знизився рівень конфліктів, спричинених алкогольним сп’янінням. Знизився рівень квартирних крадіжок, оскільки люди сидять вдома. Сподіваємося, що в травні Україні вдасться вийти з карантину, а нам – втримати рівень злочинності під контролем», - зауважив заступник міністра.

 

Як повідомляла «УМ», українські суди переважно відмовляються штрафувати українців за порушення карантину: станом на 6 квітня, у 90% випадків судді відмовилися підтримати поліцію і не притягнули українців до адміністративної відповідальності.

 

Перші затримання поліцією громадян без захисних масок спонукали українців до традиційного гумору: фотожаби про порушників без захисної маски, якої не купиш у аптеці, буквально заполонили соцмережі.