Українці жартують з МВС і штрафів

23:33, 07.04.2020
Українці жартують з МВС і штрафів

Героєм жартівливої купюри номіналом 17 тисяч гривень став міністр МВС Арсен Аваков.

Урядова постанова про запровадження жорсткіших штрафів за порушення правил карантину (від 17 тисяч гривень) і перші затримання поліцією громадян без захисних масок 6-7 квітня спонукали українців до традиційного гумору.

 

Дотепники створюють чимало фотожаб на тему обмеження конституційних прав, ролі керівництва МВС і поліцейських патрулів, які стежать за дотриманням карантинних норм на вулицях українських міст і так званих драконівських штрафів.

 

Фотожаби про порушників без захисної маски, якої не купиш у аптеці, буквально заполонили соцмережі.

 

 

«Україна молода» пропонує вашій увазі найдотепніші.

 

 

Перш за все жартівники «ввели в обіг» соцмереж нову «банкноту» з якою українцям буде зручно розрахуватися за штрафи за порушення умов карантину. І оцінили перспективи залишитися без грошей, коли немає роботи, але є складений поліцією адмінпротокол. 

 

 

Чимало фотожаб присвячено жартам про перебування у громадському місці без маски.

 

 

А також щодо обмежень для вразливої до коронавірусу вікової групи літніх людей.

 

 

Найбільше ж жартівників захопив вчинок спортсмена, який намагався потрапити на спортмайданчик на столичному Гідропарку і щоб, оминути десятки правоохоронців на Венеціанському мосту, навіть переплив протоку Дніпра. Утім, все одно був затриманий десятком копів.

 

 

«Оця купа ловить оцього, шо в річці, бо ж карантин. Чого вони раніше так завзято з злочинністю не боролись?», - пишуть у соцмережах.

 

 

Інший коментар до події з бодібілдером: «На гідропарку 10 поліціянтів піймали страшного злочинця! Голого і без маски. Купається він скотиняка».

 

 

Відео на якому десяток поліцейських супроводжують хлопця вздовж берега, але не наважуються зайти у воду навіть переозвучили, наклавши фрагмент із пісні «Про святителя Андрія, який гуляв по воді».

 

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський закликає українців не перетворюватися на  ображених дітей, яким заборонили їсти морозиво і вважає, що запроваджені урядом санкції за порушення правил карантину (від 17 тисяч гривень) є набагато нижчими, ніж в країнах ЄС.

 

Водночас, українські суди переважно відмовляються штрафувати українців за порушення карантину. Так, станом на 6 квітня у 90% випадків судді відмовилися підтримати поліцію і не притягнули українців до адміністративної відповідальності.