Карантин: киян оштрафували лише на 100 тисяч гривень

23:33, 08.04.2020
Карантин: киян оштрафували лише на 100 тисяч гривень

Поліція виписує штраф хлопцю, який присів на лавку в парку по дорозі додому. (Фото поліції Києва)

Лише 100 тисяч гривен стягнули з киян в бюджет столиці за порушення обмежень карантину на території Києва протягом трьох діб.

 

Якщо врахувати, що мінімальний штраф складає 17 тисяч гривень, виходить, що суди притягнули до адміністративної відповідальності не більше шести чоловік!

 

І це при тому, що загалом поліція склала вже 600 адміністративних протоколів на порушників карантину!

 

Тобто столичні суди підтримують поліцію лише в одному випадку зі ста.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідні дані повідомив, не вдаючись в алгебраїчне відношення, мер Києва Віталій Кличко в ніч на четвер.

 

«На сьогодні поліція склала вже 600 адміністративних протоколів. За декількома стягнули в бюджет міста вже 100 тисяч гривень. Ці кошти стягують через суд. Люди, які не розуміють закликів дотримуватися обмежувальних заходів, - безвідповідальні у ставленні до себе та до оточуючих. І тому - нехай платять», - суворо заявив мер столиці.

 

Віталій Кличко також наголосив, що послаблення обмежувальних заходів розглядатимуть тільки після зниження динаміки захворюваності в столиці.

 

Як повідомляла «УМ», українські суди переважно відмовляються штрафувати українців за порушення карантину: станом на 6 квітня, у 90% випадків судді відмовилися підтримати поліцію і не притягнули українців до адміністративної відповідальності.

 

Перші затримання поліцією громадян без захисних масок спонукали українців до традиційного гумору: фотожаби про порушників без захисної маски, якої не купиш у аптеці, буквально заполонили соцмережі.