Карантин: у Києві удвічі зменшилися корки

16:33, 03.04.2020
Карантин: у Києві удвічі зменшилися корки

У Києві помітно поменшало транспорту під час карантину.

Автомобільні корки зменшилися удвічі й навіть утричі, залежно від часу доби на вулицях Києві від часу запровадження карантину в столиці і обмеження руху транспорту.

 

При цьому, самих автомобілів стало менше приблизно на 20% на столичних вулицях.

 

Про це свідчать дані експертів з трафіку компанії "ТомТом", які озвучив радник мера Києва Максим Бахматов у п’ятницю.

 

"Звісно, треба зважати на те, що решта 80% авто також зменшили кількість поїздок. В кіно чи в ресторан зараз не поїдеш. Але в будь-який час зараз виїхати з мерії і вже за 15 хвилин, не порушуючи швидкісний режим, ти можеш опинитись на Дарниці. Такого не було, мабуть, років 15. І все через те, що кількість поїздок зменшилась всього на чверть", - інформує Бахматов.

 

Відсутність корків настільки порадувала Бахматова, що він вже пропонує продовжити подібну практику в майбутньому.

 

"Якщо ми відмовимось від чверті поїздок на автомобілях, якщо ми продовжимо після карантину кожну четверту зустріч проводити в скайпі чи зумі, якщо кожну 4-5 поїздку робити на автобусі чи велосипеді, якщо 1 з 5 робочих днів попрацюємо вдома (а зараз ми бачимо що для дуже багатьох підприємств офіс був лише непотрібною бюджетною статтею, що можна обходитись і без нього, не у всіх, але вже є тренд на відмову від офісів) то місто таким і залишиться", - додав радник Кличка.

 

 

Крім цього, Бахматов оприлюднив план дій по оптимізації трафіку Києва після виходу з карантину. План, зокрема, передбачає те, що громадський транспорт матиме ще більший пріоритет, запровадять електронний квиток і "ми доб'ємось, аби він завжди був у кишені кожного киянина".

 

Також планують перезапустити роботу міської електрички.

 

"Вона буде працювати як міська електричка, і перестане бути ілюстрацією сьомого  кола пекла Данте. Крім електрички, в центр буде продовжено борщагівський трамвай. Троєщина отримає швидкісний транспорт (за проєктом Світового банку), Дарницький міст нарешті буде здано в експлуатацію і по ньому поїде громадський транспорт, Подільський міст почне функціонувати", - не вгамовується планувати перспективи розвитку інфраструктури столиці пан Бахматов.

 

Як повідомляла «УМ», з понеділка, 6 квітня, в Україні посилюється карантин: забороняється рухатися групами більше ніж по двоє осіб, гуляти у парках та ходити у громадських місцях без захисної маски і документів.