У Чернівецькій області ввели режим заборони в'їзду і виїзду

08:19, 03.04.2020
У Чернівецькій області ввели режим заборони в'їзду і виїзду

Буковину фактично закрили на карантин аби запобігти стрімкому поширенню коронавірусу з інших регіонів. (Фото поліції Чернівецької області.)

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ввела особливий режим заборони в'їзду і виїзду на території Чернівецької області починаючи з півночі п’ятниці, 3 квітня.

 

Буковину фактично закрили на карантин аби запобігти стрімкому поширенню коронавірусу з інших регіонів.

 

Про це повідомив голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук в ніч на п’ятницю.

 

За його даними, на в’їзді та виїзді з території Чернівецької області буде встановлено 5 карантинних КПП поблизу стаціонарних дорожніх поліцейських станцій:

 

у селі Звенячині, Заставнівського р-ну

 

у селі Атаки, Хотинського р-ну

 

у селі Оршівці, Кіцманського р-ну

 

у місті Вижниці

 

у місті Новодністровську

 

Влада дозволили в’їзд та виїзд лише для:

 

вантажних автомобілів (що перевозять продукти харчування, промислові товари, товари першої необхідності, сільськогосподарську продукцію);

 

транзитних транспортних засобів (без права зупинки та стоянки на території області);

 

транспортних засобів підприємств та організацій, які забезпечують життєдіяльність області;

 

транспортних засобів сільськогосподарського призначення;

 

транспортних засобів фізичних осіб, місця проживання яких зареєстровано в області, або які мешкають в області та повертаються до місця постійного проживання.

 

Мер Чернівців Олексій Каспрук додав: «У п’ятницю з 00.00 ведено режим заборони в'їзду та виїзду з області, крім перевезення вантажів, транзитного транспорту, транспорту установ, які забезпечують життєдіяльність області і транспорту громадян які зареєстровані в Чернівецький області, проживають в ній та ПОВЕРТАЮТЬСЯ до місця постійного проживання».

 

Такий жорсткий режим влада Буковини запровадила невипадково, адже протягом 2 квітня в області підтвердили 28 нових випадків Covid-19, у тому числі інфіковано трьох дітей та чотирьох медпрацівників.

 

Заступниця голови ОДА Наталія Гусак зазначила, що зараз епідеміологи вивчають  контакти інфікованих медиків та з'ясовують, чи заразилися медики на робочому місці, чи деінде.

 

«Серед інфікованих – троє дітей та дев’ятеро людей старше 55 років. Загальна чисельність хворих на Буковині від першого встановленого випадку становить 171 особу», - йдеться у повідомленні Чернівецької ОДА.

 

Раніше на Буковині коронавірус підтвердили у 10 медичних працівників. Таким чином, в області загальна кількість хворих на Covid-19 медиків зросла до 14.

 

Як повідомляла «УМ», згідно з даними на 22:00 2 квітня, в Україні лабораторно підтверджено 897 випадків Covid-19. Зафіксовано 22 летальні випадки, 19 осіб одужали.

 

Таким чином, кожен п’ятий інфікований коронавірусом українець є мешканцем Буковини.

 

На минулому тижні найзагрозлива ситуація із поширенням коронавірусу в Україні фіксувалася у Монастириському районі Тернопільщини, де COVID-19 заразилися 24 медики.