Кіборг Андрій Мельник помер від ран, отриманих 2015 року

09:53, 29.03.2020
Кіборг Андрій Мельник помер від ран, отриманих 2015 року

Андрій служив у 80-й аеромобільній бригаді, потім перевівся у 81-у десантну-штурмову.

27 березня від отриманих у 2015 році поранень помер десантник, “кіборг” із Костополя, що на Рівненщині, Андрій Мельник.

 

Про це повідомив фонд “Повернись живим”.

 

Із 2015 року Андрій пересувався на візку: мав пошкодження шлунку, кишківника, спинного мозку, параліч, а згодом і ампутацію обох ніг. Його поранення були небойові.

 

Андрій служив у 80-й аеромобільній бригаді, потім перевівся у 81-у десантну-штурмову.

 

Служив на посаді старшого навідника, працював з АГС-17. Захищав Донецький аеропорт (у грудні 2014 – січні 2015 року), село Піски.

 

В інтерв’ю “Радіо Свобода” 26-річний на той час боєць розповідав: “Сну не вистачало, хотілось постійно помитись, а так нормально. Найгірше було, коли наша артилерія не працювала – їхні танки бомбили, а наша артилерія мовчала. Не було наказу стріляти. Постійно атакували, а прикриття не було ніякого. В аеропорту не було сильної зброї, лише автомати й кулемети, але з цим проти танків не підеш… Я був у терміналі, то ще якось так, а ось хлопці на вишці, то постійно вона обстрілювалась. Однак хлопці звідти не йшли, хлопці тримались до останнього…”

 

Наприкінці січня 2015 року Мельник мав їхати на ротацію, але за день до від’їзду, з 24 на 25 січня, був важко поранений у мирній Костянтинівці – по своєму помилково стріляв офіцер.

 

“Приїхали з аеропорту, мали їхати у відпустку. Вийшов у місто, але вдягнув цивільне вбрання, бо не всі там налаштовані позитивно до України. На заправці український офіцер був п’яний, сприйняв не за свого, вочевидь. Почав стріляти. Так і вийшло, що залетіла мені куля”, – розповідав боєць.

 

Щодо офіцера-стрільця тривав суд.

 

Незважаючи на важку хворобу, Андрій Мельник був готовий знову піти на фронт.

 

“Треба буде, то ще раз піду в інвалідному візку. А що? В окоп посадили, візок забрали, зброю дали і все – можна воювати”, – каже “кіборг” в інтерв’ю.

 

“Світла пам’ять воїну, життя котрого війна забрала на мирній території!” – ідеться в дописі фонду “Повернись живим”.