Київ такі ж купляв: Іспанія повернула Китаю неякісні тести на коронавірус

15:06, 27.03.2020
Київ такі ж купляв: Іспанія повернула Китаю неякісні тести на коронавірус

Зазначимо, про покупку для Києва швидких тестів саме цієї компанії 10 березня повідомив мер столиці Віталій Кличко.

спанські органи охорони здоров’я заявили в четвер, що вони повертають китайському виробнику велику партію швидких тестів на діагностування коронавірусу, оскільки вони виявилися ненадійними.

 

Про це повідомляє El Pais.

 

Міністр охорони здоров'я Сальвадор Ілла заявив, що уряд відправив тести назад компанії-виробнику під назвою Shengzhen Bioeasy Biotechnology. Це трапилося після того, як іспанські мікробіологи повідомили, що перші 9 тисяч тестів із партії мають чутливість лише 30%, а потрібно принаймні 80%.

 

Зазначимо, про покупку для Києва швидких тестів саме цієї компанії 10 березня повідомив мер столиці Віталій Кличко. За його словами, ці тести мали розповсюдити по 7 визначених базових лікарнях для прийому хворих з підозрою на коронавірус.

 

 

Іспанія придбала 640 тисяч швидких тестів, які надійшли до країни понеділок. Але чотири мадридські лікарні, які почали використовувати першу партію, виявили, що тести дали негативні результати у пацієнтів, які були відомі як позитивні.

 

Міністерство охорони здоров'я Іспанії заявило, що не купувало матеріал безпосередньо у Китаю, а через іспанського дистриб'ютора, назву якого не зазначило.

 

Посольство Китаю в Іспанії оприлюднило заяву, в якій зазначило, що Shengzhen Bioeasy Biotechnology не має ліцензії на продаж своєї продукції, та що компанія не входить до "списку класифікованих постачальників", який Китай надав Іспанії.

 

Shenzhen Bioeasy Biotechnology заявила в п'ятницю, що замінить деякі набори для тестування. Вона зазначила, що неправильні результати можуть бути наслідком невдалого збору проб або неправильного використання наборів.

 

Фірма заявила, що провела недостатню комунікацію з клієнтами щодо того, як користуватися комплектами.

 

Тести повинні допомогти сформувати кращу картину пандемії в Іспанії, де за останніми даними, померли 4089 людей. Кількість інфікованих перевищує 56 000 осіб.

 

Як повідомляла УМ, у відеозвернені до українців 26 березня президент Володимир Зеленський повідомив, що влада України очікує прибуття вантажу з Південної Кореї із 100 тисячами та Китаю - 200 тисячами точних ПЛР-тестів для визначення коронавірусного інфікування.

 

Нагадаємо, 23 березня, військовий літак доставив в Україну першу партію медичного вантажу з Китаю. Зокрема, борт доставив 250 тисяч тестів для експрес-діагностики, медичні маски, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень тощо. 

 

За неофіційними даними, через це Зеленський влаштував великий скандал, бо публічно обіцяв українцям мільйон тестів, а не 250 тисяч. Глава держави нібито волав на підлеглих керівників Офісу: «Ти розумієш, що я брехав, що буде мільйон тестів!».

 

Президент Володимир Зеленський подякував Китаю за надані засоби захисту й медичне обладнання та звернувся до китайського уряду з проханням надати Україні додаткову допомогу задля протидії коронавірусу.