На Михайлівській площі у Києві розпочався марш жінок

12:27, 08.03.2020
На Михайлівській площі у Києві розпочався марш жінок

Марш жінок традиційно стартує на Михайлівській площі щороку.

Традиційний марш жінок розпочався на Михайлівській площі у Києві з нагоди Дня 8 Березня у неділю о 12.00.

 

Про це повідомляють організатори маршу.

 

Своєю акцією вони намагаються привернути увагу до необхідності ратифікувати Стамбульську конвенцію, що передбачає криміналізацію насильства щодо жінок загалом і домашнього насильства, зокрема, а також виступають проти сексизму та дискримінації.

 

Учасниці мітингу тримали плакати з написами «Не «киць-киць», «Місце жінок - у владі», «Повага - найкращий подарунок», «Нас надихає фемінізм», «Краще побажай їй самореалізації!».Частина учасниць маршу їхатиме вулицями столиці на велосипедах. 

 

Очікується, що до них долучаться також учасниці Феміністського маршу, які закликають жіночі громадські організації, представниць політичних партій, всіх українських жінок вийти на марш і солідарно заявити про своє право пліч-о-пліч із чоловіками будувати свою країну.

 

Крім цього, на Софіївській площі вранці відбувся «Марш проти абортів». Марш за життя розпочався мітингом, а далі його учасниці пройшли вулицями Києва до КМДА.

 

Паралельно з цими заходами на Хрещатику о 12:00 заплановано проведення авторалі під назвою «Велике Жіноче Ралі», організатором якого виступає Київський міський автомотоклуб.

 

Очікується, що у змаганнях візьмуть участь тільки жіночі екіпажі (пілот та штурман). Цього року "Велике Жіноче Ралі" включає трасу 60 км, з якої 0,9 км спеціальних ділянок - слалом, картинг та боулінг.

 

Загалом марш за права жінок, за даними поліції, зібрав близько 2 тисяч учасниць. 

 

Водночас, центр Харкова 8 березня перекрили для проведення акції "Марш жіночої солідарності", яку охороняють 500 поліцейських.

 

Хода розпочнеться о 14:00 та продовжиться до 15:00 центром міста. Учасники заходу пройдуть від майдану Свободи по вулиці Сумській до майдану Конституції.

 

Очікується, що у марші візьмуть участь до 1000 громадян. Ініціаторами акції є активісти громадської організації "Харківське жіноче об'єднання "Сфера".

 

Як повідомляла "УМ", майже 30 тисяч жінок служать у ЗСУ на даний час.