Гончарук відпочиває у Португалії зі скандальним ексмером Ірпеня

09:12, 08.03.2020
Гончарук відпочиває у Португалії зі скандальним ексмером Ірпеня

Олексій Гончарук і Володимир Карплюк летіли разом до Лісабону.

Колишній прем'єр-міністр Олексій Гончарук після відставки полетів на відпочинок до Португалії. Компанію йому склав скандально відомий ексмер Ірпеня Володимир Карплюк, який є підозрюваним у розтраті майна і зловживанні службовим становищем.

 

Першою про це повідомила журналістка LIGA.net, яка летіла до Лісабону тим самим рейсом у суботу.

 

Під час короткої розмови із журналісткою пан Гончарук, який летів економкласом, сказав, що вирішив відпочити і летить у відпустку.

 

Утім, громадські активісти Ірпеня, що під Києвом, побачили на фото з борту літака поруч із Гончаруком і Карплюка. Раніше на Приірпінні ширилися лише чутки про співпрацю обох посадовців, втім, світлина з літака, розставила крапки над «і».

 

 

Журналістка і мешканка Приірпінння Ірина Федорів наголосила в одному з дописів: «Була інформація, що після президентських та парламентських виборів і домовленостей з БПП, Карплюк дає драла... І тут мені два джерела сказали, що він повернувся, бо отримав гарантії від екс-прем'єра Гончарука».

 

За її словами, раніше її попереджали, що Карплюк домовився на найвищому рівні і отримав гарантії, у тому числі щодо блокування бажання мешканців Коцюбинського (територіально нині належить до Ірпеня) приєднатися до Києва.  

 

«Після відставки Гончарук відлітає з країни разом із Карплюком... Яка ціна договірняка? Гончарук наплював на побиття людей в регіоні, на підпали машин в нашому регіоні і на майже 30 тисяч населення Коцюбинського, більшість якого хоче жити в Києві і просить приєднати анклав до столиці», - заявила Федорів.

 

Громадська активістка Ірпеня, медіаконсультант  Михайлина Скорик-Шкарівська вважає той факт, що експрем’єр «засвітився» у компанії ексмера Ірпеня є головною зрадою від нової Зе-команди в межах Приірпіння».

 

«Чому зрада? Та тому, що Володимир Карплюк усі роки при владі був в обласній команді БПП імені Кононенка-Москаленка. І на парламентських виборах-2019 він отримав всі квоти в комісіях від партії Петра Порошенка - так йому віддячили за найвищий у межах Київщини результат на президентських виборах», - написала пані Скорик-Шкарівська у Facebook.

 

І додала, що чимало активних борців з беззаконням в Ірпені голосували за «Слуг народу» саме тому, що Карплюк сприймався як частина «любих друзів» Порошенка. Бо вірили: після такої зміни еліт в столиці цей не перефарбується.

 

«Як відділити реальних реформаторів від зашкварених корупціонерів, наразі не знає ніхто. Бо поки там у вас у Києві говорять про структурні реформи, тут у нас в Ірпені цінують вміння домовлятися про все і з усіма - щоб на місцях нічого принципово не мінялося. І оце друге правило виживання при будь-яких владах в Україні виявляється набагато ефективнішим за перше», - констатує медіаконсультант.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада призначила у середу прем'єр-міністром Дениса Шмигаля.

 

Перед цим Верховна Рада відправила прем’єра Олексія Гончарука у відставку.Наприкінці лютого 2020 року прокуратура передала до суду обвинувачення щодо ексмера Ірпеня Володимира Карплюка, йому загрожує загрожує 8 років.

 

Ексмер Ірпеня підозрюється у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем на суму понад 250 тис грн (ч. 4 ст. 191 КК України). Карплюка пов'язують із цілою низкою скандальних забудов у місті-супутнику столиці та у незаконній вирубці лісів під будмайданчики.