У Києві зареєстрували петицію про перейменування вулиці Пушкінської на Асфальтовану

10:59, 03.01.2020
У Києві зареєстрували петицію про перейменування вулиці Пушкінської на Асфальтовану

Громадський активіст Олександр Аронець зареєстрував на сайті Київради петицію із закликом перейменувати вулицю Пушкінську в Києві на вулицю Асфальтовану.

 

Відповідну інформацію можна знайти на сайті petition.kyivcity.gov.ua.

 

“З метою об’єднання суспільства, заради подолання відмінностей, щоб бути єдиною країною кожного дня пропоную перейменувати вулицю Пушкінську в Києві на вулицю Асфальтовану. Метро “Льва Толстого” пропонується перейменувати на метро “Освітлене”. Вулицю Московську – на Неважлива“, – зазначено в тексті петиції №9310.

 

“Немає різниці, тому такі назви топонімів мають нас об’єднати”, – зазначив Аронець.

 

На своїй сторінці у фейсбуці Олександр Аронець підтвердив, що виступив із такими ініціативами про перейменування після новорічного виступу президента Володимира Зеленського.

 

Глава держави закликав українців шанувати різноманіття і сприймати без ворожнечі співвітчизників, які мають інші погляди.

 

За словами президента, “ми всі уявляємо країну однаково: де немає війни. Де неважливо, як названа вулиця, бо вона освітлена та заасфальтована. Де немає різниці біля якого пам’ятника ти чекаєш дівчину, в яку закоханий”.

 

Звернення Зеленського викликало дискусію в соцмережах. Багатьма воно було потрактоване як відмова від національної ідентифікації в стилі “какая разница”.

 

Щоб петицію розглянула столична рада, вона має набрати 10 тисяч підписів. За перші кілька годин гротескна петиція Аронця має 64 підписи.