На Житомирщині 9 людей загинули через зіткнення автобуса з цистерною

10:04, 23.09.2019
На Житомирщині 9 людей загинули через зіткнення автобуса з цистерною

(фото: ДСНС)

У неділю ввечері в Житомирській області сталася аварія, у якій загинули 9 людей, ще 11 отримали травми.
 
Аварія сталася близько 22:30 на трасі Київ-Чоп, поблизу села Великий Молодьків Новоград-Волинського району.
 
Як повідомляє поліція Житомирщини, 55-річний водій вантажівки DAF з цистерною їхав у напрямку Києва, та не впорався з керуванням та зіткнувся з автобусом "Житомир-Яремче", що стояв на узбіччі дороги. 
 
Як розповідають у поліції, 66-річний водій автобуса зупинився, щоб замінити колесо, частина його пасажирів, вийшли з салону і стояли на узбіччі дороги.
 
У результаті зіткнення 9 пасажирів автобуса загинули. Водія вантажівки та ще 9 пасажирів автобуса, віком від 42 до 71 року, госпіталізували до Новоград-Волинської лікарні.
 
 
Водночас ДСНС повідомила, що близько 23:26 години рятувальників викликали для деблокації загиблих та постраждалих.
 
"Працівники медицини катастроф ще до приїзду вогнеборців почали госпіталізовувати постраждалих. Всього в автобусі їхало 49 пасажирів та двоє водіїв", - йдеться в повідомленні.
 
Одночасно з евакуацією громадян із понівеченого транспортного засобу рятувальники також дістали 4 загиблих людей. Окрім цього, бійці ДСНС пролили піною кабіну бензовоза, що диміла та для запобігання вибуху відімкнули двигуни обох великогабаритних автівок.
 
 
Аби дістати тіла ще 5 загиблих людей, які опинилися під автобусом, рятувальники додатково залучили автокран місцевого підприємства.
 
Поліція за даним фактом відкрила справу за статтею "Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами".
 
Зазначимо, це друга аварія такого масштабу за вихідні. У суботу внаслідок зіткнення маршрутки та вантажівки на Одещині загинули 9 людей, ще двоє були травмовані.