Станіслав Клих переведений до військового госпіталю для спецлікування

13:33, 09.09.2019
Станіслав Клих переведений до військового госпіталю для спецлікування

Станіслав Клих з матір'ю в аеропорту "Бориспіль" (кадр YouTube)

Звільнений політв'язень Кремля Станіслав Клих був переведений в спеціалізоване відділення військового госпіталю, бо він потребує спеціалізованої медичної допомоги, а в "Феофанії" по профілю її не могли надати.
 
Про це повідомив головний лікар "Феофанії" Ігор Семенів.
 
За його словами, наразі в лікарні "Феофанія" перебувають 8 українців, які 7 вересня повернулися до України з російського полону. За словами медиків, вкрай важких немає.
 
"Зараз у нас знаходиться 8 людей, які поступили в суботу і 8 родичів. Всі вони також оформлені на стаціонарне лікування і ми також їм проводимо певне обстеження… За вихідні дні ми зробили певні обстеження у нас є певні попередні діагнози, для кожного, хто в нас перебуває", - сказав він.
 
Лікар також розповів, що Олег Сенцов відлучився з медзакладу, але підтримує мобільний зв'язок із завідуючою відділу. Водночас Сенцов попросив допомоги для матері. У лікарні її очікують і готові госпіталізувати для надання меддопомоги.
 
Роман Сущенко буде обстежуватися амбулаторно.
 
Таким чином у "Феофанії" перебувають:
 
Олександр Кольченко,
Володимир Балух,
Микола Карпюк,
Павло Гриб,
Євген Панов,
Артур Панов,
Едем Бекіров,
Микола Сизанович.
 
Семенів додав, що "сьогодні буде більш деталізований, більш конкретний діагностичний пошук і, очевидно, сьогодні можливо буде виникати питання про переведення в інші структурні підрозділи вже по напрямку, в якому буде надаватися допомога".
 
"Ми не можемо зараз вам говорити про діагнози, згідно з чинним законодавством, ми не маємо права... але дуже важливим далі етапом лікування є психологічне лікування... Працюють наші психотерапевти, психіатри", - розповів він.
 
"Крайнє важких немає. Є дехто в доброму чи задовільному стані, дехто в не зовсім задовільному стані, який буде потребувати більш інтенсивного лікування. Кожен абсолютно в різному стані: хтось важчий, хтось легший. Єдине, що можу сказати, крайнє важких немає", - додав Семенів.
 

Нагадаємо, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35".

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що домовленості з Володимиром Путіним щодо першого етапу завершення війни на Донбасі виконані.

 

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.

 

Група Європейської народної партії, найбільша в Європарламенті, привітала Олега Сенцова та інших українців зі звільненням з російських в'язниць.

 

А керівництво ОБСЄ вітає обмін ув'язненими між Росією та Україною.