Після вибуху газу в домі на Голосіїво дві родини досі залишаються без житла

11:03, 26.03.2019
Після вибуху газу в домі на Голосіїво дві родини досі залишаються без житла

Внаслідок вибуху 23 осіб переселили до гуртожитку у Подільському районі Києва (фото: соцмережі)

У Києві мешканці пошкодженого вибухом газу будинку на Голосіївському проспекті, 70-2, отримали 19 квартир, тоді як ще дві родини залишаються без житла.
 
Про це пише УНН з посиланням на прес-службу КМДА.
 
Як зазначається, у 2017-2018 роках Департамент будівництва та житлового забезпечення придбав за кошти міського бюджету 19 квартир (майнові права) для забезпечення постійним житлом громадян, які мешкали в аварійному будинку за номером 70-2 на Голосіївському проспекті.
 
Також у прес-службі КМДА додали, що на цей час залишається невирішеним питання щодо придбання житла двом родинам.
 
Як пояснили в міськадміністрації, вони не погоджуються отримувати житло в розмірі займаного житлового приміщення в будинку за вказаною адресою (адресу в КМДА не уточнили).
 
Нагадаємо, потужний вибух газу стався 8 липня 2018 року в житловому будинку поблизу метро Голосіївська і готелю "Мир" у Києві. Дві людини тоді загинули, постраждало 6 осіб. Зокрема, з них 1 особа від госпіталізації відмовилась, а інші 5 осіб з травмами різного ступеню важкості було госпіталізовано до лікарні, серед них - 14-річна дитина.
 
Столична поліція відкрила провадження через вибух у житловому будинку в Голосіївському районі Києві, слідчі кваліфікували подію як порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.
 
За інформацією КМДА, внаслідок вибуху 23 осіб переселили до гуртожитку у Подільському районі Києва.