Депутат парламенту Польщі потоптався по прапору УПА

16:20, 20.03.2018
Депутат парламенту Польщі потоптався по прапору УПА

Роберт Вінницький на своїй сторінці у Facebook опублікував фото того, як він стоїть на прапорі УПА (Robert Winnicki / Facebook)

У Варшаві під українським посольством польські націоналісти влаштували «антифашистський мітинг», під час якого посол Сейму Роберт Вінницький виступав, стоячи на червоно-чорному прапорі УПА.

Про це повідомляють польські ЗМІ.

"Україна зараз прославляє бандитів, колаборантів Гітлера та мародерів Польщі. ... У Львові відбувся марш, якого не мало би бути в цивілізованому світі. У Львові українські шовіністи несли портрет шухевича", - сказав польський націоналіст.

Потім депутат польського парламенту назвав червоно-чорний стяг УПА "бандерівською ганчіркою".

Також під час заходу один із активістів спалив портрети Степана Бандери та Романа Шухевича.

Варто відзначити, маніфестацію польських націоналістів опублікувало російське пропагандистське агенство Ruptly, яке входить до фолдингу "Раша тудей".

Журналіст Євген Приходько сподівається, що в Україні не будуть влаштовувати акції-відповіді на польську провокацію, а також, що польські депутати засудять поведінку колеги.



Перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій білоус вимагає визнати Роберта Вінницького персоною нон-грата в Україні.

Його колеги-депутати підтримали таку вимогу.