Двох чоловіків затримали за підозрою в підриві офісу Товариства угорської культури Закарпаття

11:09, 05.03.2018
Двох чоловіків затримали за підозрою в підриві офісу Товариства угорської культури Закарпаття

Будівля Товаристві угорської культури в Ужгороді після вибуху та пожежі (Закарпатські новини / zakarpatpost.net/)

Голова Закарпатської ОДА Геннадій москаль повідомив про затримання двох виконавців підрибу біля офісу Товариства угорської культури Закарпаття.

"З прикрістю мушу констатувати, що серед затриманих злочинців, мешканців Черкас і Кропивницького, котрі підпалили офіс Товариства угорської культури Закарпаття в ніч на 27 лютого, є й учасники АТО", – повідомив Геннадій Москаль.

Він відзначив, що організатор злочину - мешканець Придністров’я.

"За нашою інформацією, він співробітник МГБ (міністерства госбезопасності) Придністров’я", - наголосив Голова Закарпатської облдержадміністрації.

Через російську окупацію частини Молдови, затримати у Придністров’ї та передати до України організатора підриву наразі неможливо.

"Однак ні в кого немає жодних сумнівів, що за другим підпалом офісу ТУКЗ стоїть ФСБ Росії (так само, як і за першим підпалом у ніч на 4 лютого, який скоїли громадяни Польщі, члени праворадикальної проросійської організації "Фаланга"). Російські спецслужби намагалися підключити для підпалу офісу ТУКЗ місцевих "активістів", і тільки після того, як це не вдалося, задіяли виконавців з інших областей", - додав Геннадій Москаль.

Нагадаємо, камера спостереження зафіксувала момент вибухі в Товаристві угорської культури Закарпаття. Очільник товариства Ласло Брензович заявив, що провина у двох атаках на об’єднання протягом місяця в антиугорській істерії в Україні, хоча вже було відомо про затримання у Польщі двох громадян цієї країни за підпал офісу 4 лютого 2018 року.