Теракт у Стамбулі: від вибухів після матчу загинули десятки правоохоронців

10:12, 11.12.2016
Теракт у Стамбулі: від вибухів після матчу загинули десятки правоохоронців

Теракт в Стамбулі: 29 загилих, але про це заборонено розповідати.

Після матчу "Бешикташ" – "Бурсаспор" в Стамбулі прогриміли два вибухи, від яких постраждали сотні людей.

За інформацією, яка постійно оновлюється, 29 людей загинули та понад півтори сотні отримали порання, повідомляють в поліції Туреччини.

Вибухи сталися біля футбольного стадіону Vodafone Arena після завершення матчу “Бешикташ” – “Бурсаспор”.  в результаті двох вибухів у Стамбулі


Вболівальники на той момент розійшлися.

Серед жертв та поранених в основному правоохоронці, які стежили за безпекою на матчі. Імовірно, вони і були ціллю нападників, повідомляє "Євроньюз".

Замінований автомобіль вибухнув поруч із поліцейським автобусом. Іншу бомбу, за словами свідків, смертник активував у парку Мака, що за кілька сотень метрів від Vodafone Arena.

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган назвав вибухи в Стамбулі терактом, висловив співчуття родинам загиблих і поранених та пообіцяв покарати винуватих.

Жодне з радикальних угруповань Туреччини поки що не взяло на себе відповідальність за підготовку цих вибухів. 


Останні теракти на території Туреччини готували або члени Робітничої партії Курдистану, або бойовики ІДІЛ. Причому вибухи, спрямовані проти силовиків, організовували саме курдські сепаратисти.

Українська сторона засуджує винуватців теракту в турецькому Стамбулі, в результаті якого загинули невинні люди, повідомляє посольство України в Туреччині в Твіттер.

На будівлі українського посольства в знак жалоби і солідарності приспущено прапор.

Тим часом турецька влада обмежила роботу ЗМІ. Журналістам заборонено розповідати про подробиці теракту, слідчі дії і навіть показувати кадри з місця події.

Попри це з‘явилася інформація, що вибухів могло бути три. Одна бомба не спрацювала. Її знайшли та знешкодили.

Як повідомляла "УМ", після спроби невдалого перевороту в Туреччині, ця країна піхла на зюлиження з Росією і проводить спільні операції в Сирії.

Також Реджеп Ердоган погодився на будівництво "Турецького потоку" - газогону в обхід України.