Байден почув від Зеленського «дуже відверту» оцінку ситуації на полі бою

10:46, 08.06.2024
Байден почув від Зеленського «дуже відверту» оцінку ситуації на полі бою

Подружжя Зеленських і Байденів радіють зустрічі в Нормандії. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський поділився з президентом США Джозефом Байденом дуже відвертою оцінкою ситуації на полі бою.під час зустрічі у Франції.
 
Як інформує Україна молода, таку оцінку розмови лідерів наводить радник Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ в суботу.
 
"Він поділився з президентом Байденом дуже відвертою оцінкою того, що відбувається, а також тиску, який вони (в Україні. - Ред.) продовжують відчувати, особливо на сході, на Донбасі", - зауважив представник Білого дому.
 
Пан Кірбі також зазначив, що не вдаватиметься до більш детальних подробиць розмови президентів та не говоритиме про речі, "які можуть ускладнити оборону України на полі бою".
 
Водночас, радник підкреслив, що надані США пакети допомоги для ЗСУ вже дозволили українській стороні отримати певні переваги та змогли зашкодити просуванню російських військ, особливо в районі Харкова.
 
Тим не менше, за його словами, потрібно ще докласти чималих зусиль, щоби відкинути росіян назад.
 
"І президент (Байден. - Ред.) – як ви чули публічно - він, звісно, зробив це також у приватному порядку й запевнив президента Зеленського, що вони й надалі матимуть нашу підтримку",- зазначив представник Білого дому.
 
Нагадаємо, що напередодні Байден на зустрічі із Зеленським перепросив за затримку із ухваленням допомоги для України.

Як повідомляла «УМ», під час переговорів Байдена і Зеленського було оголошено вміст нового пакету військової допомоги для України.

 

Також президент США Байден виступив з нагоди 80-річчя висадки союзників у Нормандії та нагадав про важливість захисту демократії та про повномасштабне російське вторгнення в Україну.