Україна визнає державність Ізраїлю і Палестини – Зеленський

12:01, 02.06.2024
Україна визнає державність Ізраїлю і Палестини – Зеленський

Учасники конференції «Діалог - Шангрі Ла» в Сінгапурі під час виступу Зеленського. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський заявляє, що Україна є справедливою країною, яка поважає міжнародне право і статут ООН, тому визнає дві держави - і Ізраїль, і Палестину.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав на конференції «Діалог - Шангрі Ла» в Сінгапурі, передає Офіс президента у неділю.

 

«Україна сказала, що якщо терористи з ХАМАС атакують цивільне населення, Ізраїль має право захищатися... А після цього, коли Ізраїль був на території Гази і була гуманітарна криза, Україна сказала: перше - готова допомагати гуманітарно Газі; друге - треба поважати міжнародне право; третє - Україна визнає дві держави, і Ізраїль, і Палестину», - зазначив президент.

 

Зеленський наголосив, що Україна зробить усе, щоб Ізраїль зупинився, щоб закінчився цей конфлікт, а мирне населення перестало страждати.

 

«Україна визнає дві держави, і Ізраїль, і Палестину», - додав він.

 

 

Нагадаємо, у середу, 22 травня, уряди Норвегії, Ірландії та Іспанії оголосили про офіційне визнання Палестини як держави. У відповідь Ізраїль заявив, що відкликає своїх послів з цих країн.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський та глава Пентагону Остін зустрілися на полях оборонного форуму Shangri-La в Сінгапурі.