Заборона УПЦ МП: Стефанчук обіцяє компроміс щодо «болісного» законопроекту

10:33, 22.05.2024
Заборона УПЦ МП: Стефанчук обіцяє компроміс щодо «болісного» законопроекту

Спікер Руслан Стефанчук обіцяє компроміс щодо законопроєкту про заборону УПЦ МП. (facebook.com/verkhovna.rada.ukraine)

Компромісне рішення стосовно законопроекту про заборону УПЦ МП анонсував спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук – він наголосив на ролі погоджувальної ради у процесі його прийняття.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили українські ЗМІ.

 

У своїй останній заяві Руслан Стефанчук підтвердив, що в регламенті Ради чітко прописана процедура внесення питань до порядку денного.

 

За словами спікера Верховної Ради вирішальне слово у цьому процесі має погоджувальна рада, де представлені усі парламентські фракції.

 

Він зазначив, що докладе всіх зусиль, аби досягти компромісу на раді.

 

Водночас заступниця голови Комітет гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук вважає, що розгляд законопроєкту про заборону пов'язаних із країною-агресором релігійних організацій потребує більшої кількості часу через велику кількість правок - 1300, інформує Верховна Рада

 

Мовляв, на розгляд цього документа Верховній Раді доведеться витратити день-два, якщо парламентарії будуть ставити свої правки на врахування. На її думку, щоби проголосувати законопроєкт, "необхідно знайти правильний час, щоб винести документ у сесійну залу, адже тоді треба відкласти інші важливі ініціативи, зокрема... євроінтеграційні". 

 

Раніше депутати заблокували трибуну Ради, вимагаючи розгляду законопроекту, який передбачає заборону релігійних організацій, пов’язаних з країною-агресором. Законопроект було ухвалено у першому читанні ще в жовтні, однак до річниці повномасштабного вторгнення росії його так і не вдалося прийняти у другому читанні.

 

Як повідомляла УМ, Порошенко закликав Раду негайно створити ТСК щодо фортифікацій та дронів.