Фортифікації, дрони, церква: фракція «ЄС» заблокувала президію Ради, фото

15:55, 21.05.2024
Фортифікації, дрони, церква: фракція «ЄС» заблокувала президію Ради, фото

Фракція Порошенка заблокувала президію Ради. (eurosolidarity.org)

Народні депутати від фракції «Європейської Солідарності» заблокували трибуну та президію Верховної Ради, вимагаючи негайно створити ТСК щодо фортифікацій та дронів для ЗСУ, а також розгляду законопроєкту про заборону УПЦ МП.

 

Після цього засідання парламенту було закрито керівництвом ВР.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє сайт «ЄС» у вівторок.

 

Спочатку опозиційна фракція звернулася з вимогою оголосити перерву, щоб винести ці проєкти на розгляд.

 

Також депутати розмістили плакати біля президії з написами: «Московська церква вбиває», «Фортифікації – це захист», «Фортифікації – це захист Харкова, Сум, Запоріжжя і кожного воїна». Вони скандують: «Фортифікації. Дрони. Церква».

 

 

"Ми взяли перерву на вимогу двох фракцій. Ми ставимо наступні питання – пів року тому в першому читанні було проголосовано законопроект про заборону московських попів. Цю позицію відстоювали депутати різних фракцій, і ми не розуміємо, чому це питання не виноситься в другому читанні в порядок денний.

 

ТСК – це інструмент опозиції і ситуація з фортифікаціями та дронами важка. Тому ми вважаємо, що тут треба об’єднатися і застосувати парламентський контроль, щоб розібратися хто в уряді відповідає за фортифікації, як відбуваються закупівлі дронів і як вони поставляються в підрозділи", - наголосила співголова фракції "ЄС" Ірина Геращенко.

 

 

Депутатка Марія Іонова закликала голову Верховної Ради привести порядок денний парламенту у відповідність та не ховатися від народних депутатів:

 

"Може, ви нормально проведете свою роботу хоч раз? Чому ви закриваєте двері перед народними депутатами? Ми вас просимо обговорити питання дронів та фортифікацій. Поїдьте під Харків та подивіться, яка ситуація на фронті".

 

Петро Порошенко перед тим заявив: «Нас запевняли, відосики показували, що все в країні гаразд, аж поки ми не дочекалися першого удару росіян в Харківській області. І виявляється, що або не будували, або крали, або будували не там. Парламент – це є його конституційна функція – має створити тимчасову слідчу комісію, проект якої лежить уже 4 місяці, розслідувати і забезпечити захист воїнів, цивільних і української території».

 

Як повідомляла «УМ», до блокування президії Порошенко закликав Раду створити ТСК щодо будівництва фортифікацій і забезпечення ЗСУ дронами.