Відставка Залужного не піде на користь інтересам держави – Кличко

16:24, 05.02.2024
Відставка Залужного не піде на користь інтересам держави – Кличко

Віталій Кличко вважає, що головне — боєздатність і злагодженість армії та єдність суспільства. (facebook.com/Vitaliy.Klychko)

Мер Києва Віталій Кличко закликав керівництво держави припинити інтриги довкола Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

 

На його думку, в цьому випадку політика може переважити здоровий глузд. Але відставка «залізного» генерала не піде на користь інтересам держави.

 

Як інформує Україна молода, про це Віталій Кличко написав у соцмережах у понеділок.

 

«Суспільство обговорює і напружено чекає, чим завершиться ситуація з планами президента звільнити головнокомандувача ЗСУ. Багато в чому завдяки саме Залужному українці по-справжньому повірили в наші Збройні сили, які сьогодні мають найбільшу довіру.

 

Як військовий у війну генерал Валерій Залужний пройшов багато складних моментів. Тільки він сам знає, скільки насправді…», — написав міський голова столиці.

 

За його словами, сьогодні, на жаль, є момент, коли політика може переважити здоровий глузд та інтереси держави.

 

«І цей момент залежить не від Залужного. Сподіваюся, влада розуміє всю серйозність кроків, які робить зараз, та всю повноту своєї відповідальності. Бо сьогодні, коли Україна бореться буквально за своє існування, головне — боєздатність і злагодженість армії та єдність суспільства.

 

Чи спрямовані анонсовані натяками рокіровки саме на це? Суспільство не впевнене. І на це треба зважати. Та припинити нарешті політичні інтриги й внутрішню боротьбу», — наголосив Кличко.

 

Мер Києва також додав, що боротися сьогодні потрібно за одне — за Перемогу України.

 

Зауважимо, що напередодні президент Зеленський в інтерв’ю телеканалу італійському телеканалу Rai 1 підтвердив, що міркує щодо відставки Залужного та інших військових керівників.

 

Низка ЗМІ припускає, що укази президента про звільнення Залужного, а також начальника Генштабу ЗСУ Сергія Шаптали можуть з’явитися вже на цьому тижні.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Залужний опублікував статтю про те, як перемогти противника.