«Слуги» здулися: 17 нардепів написали заяви про складання мандату

11:29, 26.01.2024
«Слуги» здулися: 17 нардепів написали заяви про складання мандату

Нині єдності в українському парламенті немає, вважає голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. (Фото: Вікіпедія)

Через депутатів, які хочуть скласти мандат, Україні загрожує парламентська криза: 17 "слуг народу" вже заявили, що хочуть піти «в люди».

 

Як інформує УМ, про це голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив під час дискусії "2024: сценарії для країни", організованої в рамках проєкту "Нова країна" повідомила LB.ua.

 

За його словами, наразі єдності у Верховній Раді немає, єдність була півтора року тому. Нині ситуація ще гірше ніж до повномасштабної війни.

 

На думку Арахамії, Україні загрожує парламентська криза через депутатів, які хочуть припинити працювати.

 

"З парламентом взагалі велика криза наближається, тому що в мене тільки у фракції 17 є заяв на складання мандату. Тобто у нас уже 401 людина в парламенті, ще одну ми точно відпустимо за медичними обставинами – буде 400 людей. 226 (мінімально необхідна кількість для ухвалення рішення – Ред.) з 400 дуже важко збирати, чесно кажучи. В інших фракціях і партіях я теж знаю, що є люди, які хочуть піти", - пояснив він.

 

У ВР через це не будуть давати голоси за складання мандатів, зауважив Арахамія.

 

"Ми вирішили для себе, що не будемо давати голоси за складання мандатів, тільки якщо медично є дійсно ситуація, а так більше ніяких немає умов, за яким ми будемо голосувати за складання мандатів. Для того, щоб зберегти парламент легітимним", - додав голова фракції "Слуга народу".

 

Як повідомляла УМ, Стефанчук не дав проголосувати за звільнення Безуглої і закрив засідання Ради.