Стефанчук не дав проголосувати за звільнення Безуглої і закрив засідання Ради

16:32, 10.01.2024
Стефанчук не дав проголосувати за звільнення Безуглої і закрив засідання Ради

Голова ВР закрив засідання під час блокування трибуни аби врятувати «торпеду» Марʼяну. (Фото з відкритих джерел)

Народні депутати від низки фракцій безуспішно намагалися з голосу поставити в порядок денний засідання Верховної Ради постанову про звільнення Мар’яни Безуглої з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки та оборони.

 

Відповідну постанову ініціювали нардепи: Кривошеєв (Слуга Народу), Геращенко та Герасимов ("ЄС"), Разумков (позафракційний), Кабаченко ("Батьківщина") та Устінова ("Голос").

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють низка народних обранців у соцмережах в середу.

 

Втім, керівництво Ради в порушення регламенту парламенту відмовилося ставити постанову на голосування. Глава фракції «Слуга народу» Давида Арахамія також виступив проти.

 

Після цього кілька парламентарів прийшли в президію ВР та заблокували трибуну, зазначив нардеп Олексій Гончаренко.

 

Після скандалу з нардепами та під вигуки «Ганьба!» спікер Руслан Стефанчук закрив засідання Ради.

 

Депутатка від «ЄС» Ірина Геращенко, яка також блокувала трибуну, відреагувала на це так:

«Аби не виносити в залу постанову про відкликання Безуглої, Стефанчук закрив пленарне засідання. Безугла обʼєдналазалу. «ЄС», групаРазумкова, частина Слуг, Голосу, Батьківщини вимагали її відкликання. «ЄС» заблокувала трибуну.

Безугла піде з комітету. Вона не має жодного відношення до нацбезпеки й ми не дозволимо їй принижувати військових і памʼять загиблих».

 

Тоді як її колега Вікторія Сюмар написала з цього приводу: «Врешті, після блокування трибуни, спікер закрив засідання Ради. Аби врятувати «торпеду» Марʼяну. Парламент завзято голосує за кадрові питання - призначають замів голів, людей в комітети. Але є одна тема табу - її звуть Марʼяною.

Попри вимоги більшості фракцій.  Бо «своїх - не здають». Демонстраційно. Вона, колишня голова ТСК по вагнерівцям, по справжньому недоторканна. Це, власне, і є відповідь на питання наскільки вона самостійна в своїх нападках на Головкома Залужного і хто саме за тими нападками стоїть.

 

В теорії інформаційних воєн таких людей, яких використовують для атаки на популярних і впливових людей називають «торпедами». І це той випадок, коли «торпеда» не має втонути».

 

Сама ж Безугла прокоментувала скандал у Раді так: «За правду і на вогнищах спалювали».

 

 

Як повідомляла «УМ», раніше профільний комітет Ради підтримав відкликання Безуглої з посади заступниці голови Комітету з нацбезпеки. Втім, на розгляд парламенту це питання так і не було винесено.