Ільхам Алієв підняв прапор Азербайджану над Карабахом

18:58, 15.10.2023
Ільхам Алієв підняв прапор Азербайджану над Карабахом

Ільхам Алієв підняв прапор Азербайджану в містіХанкенді (Степанакерті). (president.az)

Президент Азербайджану Ільхам Алієв офіційно підняв державний прапор своєї країни у містах, які десятиліттями були під контролем так званої "Нагірно-Карабаської Республіки (Арцах)", яка перестане існувати з наступного року.

 

Також азербайджанський стяг тепер майорить і в столиці Ханкенді (Степанакерті) вперше за 32 роки.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба президента Азербайджану.

 

 

Крім столиці, Алієв у військовій формі підняв прапори на території Сарсангського водосховища, у містах Агдере, Ходжали та в селищі Аскеран, які раніше були під контролем "НКР", що припиняє своє існування з 1 січня 2024 року.

 

 

Указ про ліквідацію "НКР" підписав "президент" невизнаної республіки Самвел Шахраманян.

 

Нагадаємо, увечері 20 вересня президент Азербайджану оголосив завершення "антитерористичних заходів" у Нагірному Карабасі, за один день виконавши всі поставлені завдання та відновивши територіальну цілісність країни.

 

Алієв зазначив, що цивільне населення не постраждало. Водночас дані Офісу омбудсмена Вірменії від 20 вересня вказують, що внаслідок обстрілів у Нагірному Карабаху загинули 32 людини та ще понад 200 постраждали, зокрема, відомо про п'ятьох загиблих цивільних дорослих і двох дітей.

 

Як повідомляла "УМ", парламент Вірменії ратифікував Римський статут і розглядає можливість виходу з ОДКБ через те, що рф не підтримала їх у конфлікті з Азербайджаном.