Нестор Шуфрич втратив посаду голови комітету свободи слова

16:07, 20.09.2023
Нестор Шуфрич втратив посаду голови комітету свободи слова

За відкликання Шуфрича проголосували 258 обранців. (facebook.com/verkhovna.rada.ukraine)

Верховна Рада проголосувала за відкликання Нестора Шуфрича з посади голови комітету з питань свободи слова, адже його підозрюють у державній зраді.

 

За це рішення проголосували 258 обранців.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють окремі народні депутати у соцмережах у середу.

 

За даними нардепа Ярослава Железняка, Шуфрич залишається одним з трьох членів цього комітету.

 

Наразі в.о. голови парламентського комітету зі свободи слова буде Євген Брагар. Пропозицію про постійного голову у Раді чекатимуть на наступному тижні.

 

Депутатка Ірина Геращенко повідомляє, що колишні члени забороненої ОПЗЖ були проти цього рішення щодо Шуфрича.

 

«Нагадаю, «ЄС» ще рік тому зареєструвала закононопроєкт про відсторонення всіх представників заборонених партій з керівних посад ВР і місцевих органів влади, їх відкликання з міжпарламентських міжнародних делегацій та неможливість створення нових парламентських груп.

Але ж ОПЗЖ спільно з слугами голосують всі лобістські корупційні закони. Тому було не на часі», - написала пані Геращенко.

 

Раніше спікер парламенту Руслан Стефанчук та його віцеспікери зареєстрували у Раді проєкт постанови про відкликання Шуфрича з посади голови комітету з питань свободи слова "внаслідок обставин, що унеможливлюють виконання ним своїх обов’язків".

 

Як повідомляла «УМ», Шуфричу оголосили підозру в держзраді. Суд відправив нардепа під варту на два місяці без права внесення застави.