У Шуфрича знайшли документ-схему автономії для ОРДЛО

17:07, 15.09.2023
У Шуфрича знайшли документ-схему автономії для ОРДЛО

Шуфрич ознайомлюєтья з процесуальними документами під час обшуку. (Фото СБУ)

Під час обшуків у народного депутата Нестора Шуфрича співробітники Служби безпеки України знайшли документ із схемою, що стосується можливої автономії для Донецької та Луганської областей. 

 

Як інформує Україна молода, загалом про обшук повідомляє пресслужба СБУ.

 

Тоді як про цікавий документ стало відомо неофіційно.

 

«Під час сьогоднішніх обшуків у Шуфрича співробітники СБУ знайшли документ із схемою автономії для Донецької та Луганської областей. Він передбачає перейменування цих областей у так звані «краї», широку автономію, проведення виборів, формування окремого уряду та парламенту», - зазначили співрозмовники агентства Укрінформ з СБУ.

 

За даними спецслужби, під документом, датованим липнем 2014 року, стоять підписи екснардепа Віктора Медведчука та самого Шуфрича.

 

«Цинізм ситуації у тому, що саме в липні 2014 року Шуфрич публічно заявляв, що обидва його сини підуть воювати в АТО, якщо їх призвуть. А в цей час готував документи, які підривали суверенітет та територіальну цілісність України», - заявили у СБУ.

 

 

 

 

 

Як відомо, представники Служби безпеки України проводять обшуки  у народного депутата України Нестора Шуфрича, про арешт наразі не йдеться.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки України в п'ятницю, 15 вересня, прийшла з обшуками до народного депутата Нестора Шуфрича, обраного від забороненої нині проросійської партії ОПЗЖ.