Умєров обіцяє ввести електронний військовий квиток та цифровізувати роботу ВЛК

10:27, 07.09.2023
Умєров обіцяє ввести електронний військовий квиток та цифровізувати роботу ВЛК

Новопризначений міністр оборони України Рустем Умєров виступає з новими ідеями-реформами у ВРУ. (Фото: Телеграм В"ячеслава Железняка)

Новопризначений міністр оборони України Рустем Умєров в середу, 6 вересня, розповів про перші плани на новій посаді. Він заявив про намір запровадити електронний військовий квиток, запустити єдиний реєстр призовників та цифровізувати всі процеси діяльності військово-лікарських комісій (ВЛК).

 

Як інформує УМ, про це повідомив Інтерфакс.

 

Умєров наголосив, що Міноборони розробить концепцію трансформації оборонної системи України з новою стратегією нацбезпеки й оборони відповідно до доктрини перемоги президента України, нових викликів, реалій і стандартів НАТО.

 

"Міністерство оборони є ключовим органом із формування стратегій і політик оборони. Одним із перших кроків на посаді наша команда зробить аудит усіх напрямів, які сьогодні перебувають у віданні Міністерства оборони", – сказав новоспечений міністр оборони України Рустем Умєров

 

↓Він додав, що також є завдання цифровізувати всі процеси.

 

"ВЛК. Ця абревіатура в сьогоднішньому розумінні має залишитися в минулому. Завдання: запустити єдиний реєстр призовників, який унеможливить будь-які корупційні ризики. Digital. Усе, що можна оцифрувати, маємо оцифрувати. Уся інформація про воїна має бути в digital: електронний військовий квиток, цифровізація ВЛК і шпиталів, електронний журнал, звіт для військових", – сказав міністр.

 

Нагадаємо, що в неділю, 3 вересня, президент України Володимир Зеленський підтвердив звільнення міністра оборони Олексія Резнікова.

 

А, 6 серпня, Верховна Рада України схвалила рішення призначити ексголову Антимонопольного комітету Рустема Умєрова на посаду очільника Міністерства оборони.

 

Замість Умєрова головою Фонду державного майна планували призначити Ольгу Піщанську, яка керує Антимонопольним комітетом.

 

Вона написала заяву про звільнення із АМКУ. Але, за інформацією нардепа Ярослава Железняка, відмовилася очолити Фонд держмайна – туди поки призначень не буде.

 

Додамо, що Рустем Умєров є важливим комунікатором Києва з владою Туреччини та королівською родиною Саудівської Аравії.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський пропонує на посаду міністра оборони Рустема Умерова.