Зеленський пропонує на посаду міністра оборони Рустема Умерова

23:30, 03.09.2023
Зеленський пропонує на посаду міністра оборони Рустема Умерова

Голова ФДМУ Рустем Умеров може стати міністром оборони. (facebook.com/spfu.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський офіційно підтвердив звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України.

 

На цю посаду він пропонує кандидатуру голови Фонду держмайна Рустема Умерова.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав у вечірньому зверненні, передає Офіс президента в неділю ввечері.

 

«Цього тижня парламенту буде запропоновано ухвалити й кадрове рішення. Я вирішив провести заміну міністра оборони України. Олексій Резніков пройшов ці більш ніж 550 днів повномасштабної війни. Вважаю, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому, – сказав Верховний Головнокомандувач.

 

І додав: «Зараз очолити міністерство має Рустем Умєров. Верховна Рада України добре знає цю людину, і пан Умєров не потребує додаткових представлень. Очікую від парламенту підтримки цієї кандидатури. Осінь – час для посилення».

 

Також Зеленський наголосив, що за наступні місяці Україна має досягти кількох конкретних результатів. Зокрема, стратегічна політична мета – відкриття переговорів про членство із Євросоюзом.

 

Частину з семи визначених рекомендацій Єврокомісії Україна вже реалізувала. Заради іншої частини потрібна результативна робота Верховної Ради.

 

«Закон про відновлення електронного декларування, зміни до закону про національні меншини та, особливо зверну на нього увагу, “закон про ПЕПів” – politically exposed persons, політично значущі особи. Кожен із цих законів має фундаментальне значення. І голосування щодо них матиме фундаментальне значення. Люди побачать, хто чого вартий. І я закликаю народних депутатів України не відкладати ці рішення, не підвести Україну та підтримати нашу європейську інтеграцію», – сказав глава держави.

 

Нагадаємо, що раніше за неофіційними даними було відомо, що президент Зеленський шукає заміну Олексію Резнікову на посаді міністра оборони, який став «героєм» низки корупційних скандалів.

 

Як повідомляла «УМ», днями Резніков розповів, що обговорював із президентом можливості переходу на іншу посаду, але рішення має ухвалити сам Володимир Зеленський.