Куртки «доганяють»: Резнікова відправлять у відставку найближчим часом – Железняк

08:57, 31.08.2023
Куртки «доганяють»: Резнікова відправлять у відставку найближчим часом – Железняк

Резніков розглядається на посаду посла України у Великій Британії. (Фото Офісу президента)

У відставку найближчим часом відправлять міністра оборони Олексія Резнікова. Посаду очільника Міноборони може зайняти голова Фонду держмайна Рустем Умєров.

 

Як інформує УМ, про це повідомили 31 серпня джерела у Кабміні, ВРУ та нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

 

Орієнтовно, парламент має розглянути відставку чинного очільника оборонного відомства на наступному тижні.

 

За даними Железняка, Резніков розглядається на посаду посла України у Великій Британії.

 

Наймовірніший кандидат на місце Резнікова - нинішній очільник ФДМУ Рустем Умєров. Це підтвердили співрозмовники окремих ЗМІ в Кабміні та ВР. Зокрема, цього тижня Зеленський зустрічався з ним щодо результатів роботи фонду.

 

Сам Умєров не зміг спростувати чи підтвердити інформацію про те, що займе інший пост.

 

Нагадаємо, після низки корупційних скандалів президент Зеленський шукає заміну Резнікову на посаді міністра оборони. Розглядаються щонайменше два кандидати.

 

Зеленський у відповідь на питання про ймовірність звільнення міністра оборони Олексія Резнікова 23 серпня заявив, що зможе коментувати кадрові рішення, коли будуть підписані ним відповідні укази.

 

Як повідомляла УМ, Міністр оборони Олексій Резніков підтвердив, що говорив із президентом України Володимиром Зеленським про можливість свого переходу на іншу посаду.  Коментуючи чутки про те, що президент шукає йому заміну на посаді оборонного відомства, заявив, що ця посада для нього "тимчасова історія", а звільнитися він і сам може.