Резніков ухильно каже про перспективу стати послом у Великій Британії

19:55, 28.08.2023
Резніков ухильно каже про перспективу стати послом у Великій Британії

Резніков скликав пресконференцію через скандал із куртками для ЗСУ. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Міністр оборони Олексій Резніков підтвердив, що говорив із президентом України Володимиром Зеленським про можливість свого переходу на іншу посаду.

 

Втім, за його слвоами, останнє рішення має ухвалити саме глава держави.

 

Як інформує Україна молода, про це Резніков сказав на пресконференції, скликаній через скандал із куртками для ЗСУ в понеділок

 

Зокрема, журналісти поцікавились у міністра, чи пропонував йому президент піти у відставку після скандалів із закупівлями Міноборони.

 

"Ми маємо дуже багато спілкування з президентом. Але воно на 98% стосується нашої оборони. Ще на 2% - із розмов про майбутнє нашої армії в контексті глобальному.

 

Але пропонувати людина на посаду міністра оборони – це право президента, і якщо він запропонує мені попрацювати над реалізацією іншого проєкту, то я б, мабуть, погодився. Бо ця посада, хто б на ній не був – це Голгофа", - сказав урядовець.

 

Водночас,на уточнення журналістів, чи пропонував Зеленський міністру оборони стати послом у Великій Британії, Резніков відповів ухильно.

 

"Ще у 2021 році перед призначенням мене в Міноборони у президента було кілька різних проєктів, як я був готовий реалізовувати. І президент обирав. Посада посла – це не проєкт. Але є кілька різних можливостей, як реалізувати ці великі проєкти, особливо в контексті проєкту майбутнього нашої армії", - відповів Резніков.

 

До речі, коментуючи скандал із закупівлями форми для військовослужбовців, глава Міноборони заявив, що відомство закупило зимові, а не літні, куртки і що цін по 30 доларів за турецьку куртку восени 2022 року не було.

 

За його словами, в дописі одного журналіста-розслідувача йшлося, що в Міноборони купили літні куртки втричі дешевше, а потім вони перетворилися на зимові.

 

"Це не правда. І я вам хочу тут це довести. Як мінімум, відрізняється зимова форма від літньої – ви можете подивитися", – сказав міністр.

 

І додав, що минулої осені та зими було оформлено поставку 180 тисяч одиниць одягу, з них 45 тисяч знаходяться на складах, а 135 тисяч – у військовослужбовців ЗСУ.

 

"Якби літня форма була вдягнена взимку, ми б про це уже почули, 135 тисяч душ уже про це сказали б", – заявив Резніков.

 

Він попросив усіх ставитися до інформації більш критично й відповідально, не вводити "в оману" суспільство й партнерів України.

 

Урядовець також підкреслив, що в Міноборони ніхто з журналістів офіційно не просив прокоментувати "дивні інвойси, які були наведені в розслідуванні одного з журналістів-розслідувачів".

 

Як повідомляла "УМ", Зеленський пропонує законодавчо прирівняти корупію до держзради

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто дасть оцінку контрактам Резнікова?