Кулеба у Толедо закликав критиків контрнаступу «стулити пельку»

01:10, 01.09.2023
Кулеба у Толедо закликав критиків контрнаступу «стулити пельку»

На неформальну зустріч очільників МЗС держав Євросоюзу в іспанському Толедо запросили і Дмитра Кулебу. (spanish-presidency.consilium.europa.eu)

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розкритикував західних критиків «повільного» контрнатупу майже не підбираючи слів.

 

Зокрема, закликав їх стулити пельку, адже нарікаючи на темпи деокупації вони плюють в обличчя українському солдату.

 

Як інформує Україна молода, про це Дмитро Кулеба сказав у коментарі перед неформальною зустріччю очільників МЗС держав Євросоюзу в іспанському Толедо.

 

"Критикувати повільні темпи контрнаступу – це все одно, що плювати в обличчя українському солдату, який щодня жертвує своїм життям, просуваючись вперед і звільняючи один кілометр української землі за іншим.

 

Я б радив усім критикам стулити пельку. Приїжджайте в Україну і спробуйте самі звільнити один квадратний сантиметр", - цитує главу МЗС України офіційний сайт ЄС.

 

 

Вже на зустрічі міністрів у Толедо Кулеба розповів, що пріоритетними військовими потребами України залишаються артилерійські снаряди, бронетехніка і медеваки – броньовані "швидкі" для евакуації поранених.

 

Також він закликав партнерів подумати над способами захистити торгові судна, які йдуть альтернативним "зерновим коридором", доки вони у територіальних водах України – зокрема за допомогою ППО.

 

Перед тим генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав не квапитися з висновками про контрнаступальні операції України влітку 2023 року, нагадавши, як Україна вже не раз перевершувала очікування.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно Кулеба закликав західних партнерів не недооцінювати Україну. Так він відреагував на похмурі прогнози та сумніви західних аналітиків щодо українського контрнаступу.