Контрнаступ ЗСУ: Кулеба закликав партнерів не недооцінювати Україну

12:18, 20.08.2023
Контрнаступ ЗСУ: Кулеба закликав партнерів не недооцінювати Україну

Дмитро Кулеба під час спілкування журналістом Паулем Ронцхаймером. (Фото Bild)

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на похмурі прогнози та сумніви західних аналітиків щодо українського контрнаступу.

 

Відтак, дипломат порадив західним партнерам бути "обережними у своїх прогнозах і довгострокових передбаченнях".

 

Як інформує Україна молода, про це Кулеба сказав під час спілкування з журналістом BILD.

 

"Ми спокійно ставимося до таких заяв. На думку неназваних чиновників, генералів та аналітиків, Україна мала б припинити своє існування протягом трьох-десяти днів у лютому 2022 року", - пояснив глава зовнішньополітичного відомства.

 

Міністр додав: "Тепер вони припускають, що Україна не зможе так швидко повернути всю свою територію. Це свідчить про те, що навіть у тих, хто сумнівається, з часом з'являється більше надії".

 

Тому він порадив аналітикам бути більш обережними у своїх прогнозах.

 

"А ось що нам потрібно, так це більше довгострокових можливостей для досягнення більш короткострокових результатів. Ніколи не недооцінюйте Україну. Будьте впевнені в собі. Майте терпіння. Перемога – це важка праця", - акцентував глава МЗС України.

 

Нагадаємо, напередодні заступник головного редактора німецького видання Bild Пауль Ронцхаймер, який нещодавно побував у Києві та на лінії фронту, спрогнозував три сценарії бойових дій в Україні.

 

Як повідомляла «УМ», 11 серпня в Пентагоні заявили, що ЗСУ здійснили диво, загнавши росіян в оборону. Американське оборонне відомство також фіксує просування вперед ЗСУ під час контрнаступу, проте прогнозує, що це буде важка і тривала боротьба.