У Раді чекають на Резнікова через скандальну закупівлю курток для ЗСУ

16:29, 21.08.2023
У Раді чекають на Резнікова через скандальну закупівлю курток для ЗСУ

Дорогою між турецькою й українською митницями військові куртки дивним чином перетворилися з "камуфляжних" на "зимові”.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна, яка є нардепкою від партії "Слуга народу", викликала міністра оборони Олексія Резнікова на засідання антикорупційного комітету, яке відбудеться 23 серпня.

 

Радіна просить Резнікова представити документи, пов'язані зі скандальною закупівлею літніх курток для Збройних Сил України, які на митниці раптово стали зимовими і втричі дорожчими.

 

Як інформує Україна молода, про це вона зазначила у фейсбуці.

 

"Міністр оборони заявив у медіа, що вже надав народним депутатам оборонного комітету документи про цю закупівлю, і у них "не було питань". Ні я, ні мої колеги з комітету з питань антикорупційної політики ці документи не бачили, хоча як голова комітету я публічно ставила міністру це питання. Крім того, за моєю інформацією, у цих документах не було вказано вартість курток, тож ці документи нічого не спростовують", - зауважила вона.

 

Тому Радіна запрошує Резнікова продемонструвати усі документи антикорупційному комітету, а також колегам з ТСК з питань розслідування економічних злочинів та податкового комітету цієї середи, 23 серпня, о 10:00. Вона наголошує, що засідання комітету буде відкритим. Місце засідання буде повідомлено зареєстрованим журналістам після підтвердження їхньої участі. Кількість учасників буде обмежена.

 

"Якщо ж пан міністр проігнорує засідання комітету, це виглядатиме як явка із повинною", - додає народна обраниця. 

 

Нагадаємо, 11 серпня було повідомлено про підозру директору приватної швейної фабрики, яка поставила ЗСУ неякісні зимові куртки та польові літні костюми. Сума завданих збитків - понад 35 млн грн. У Міністерстві оборони заявили, що не здійснювали закупівлю форми для підрозділів Сил територіальної оборони ЗСУ, стосовно якої наразі триває розслідування.

 

Як повідомляла УМ, у Міноборони вважають, що порівнювати їх ціни на продукти та Головного управління розвідки є некоректним.